Team aanbellen of team opbellen?

 

Sta jij weleens ergens onaangekondigd op de stoep of vind je dat net als ik maar lastig?

 

 

 

Ik vind mezelf hartstikke gastvrij. Er is in Huize Smit altijd voldoende eten voor een heel weeshuis dus je kan zo aanschuiven als je even langs wil komen. Maar dan heb ik wel een verzoekje. Namelijk dat je het van tevoren even meldt.

 

Waarom weet ik niet, maar ik heb een enorme hekel aan verrassingen. Zelfs als het de leukste mensen van de wereld zijn die onverwacht bij me op de stoep staan, denk ik in een ver en donker hoekje van mijn achterhoofd: had je niet even kunnen bellen? Je mag mijn koelkast leegroven, weken blijven slapen en m’n pyjama lenen, maar bel eventjes dat je eraan komt. Want hoewel het bij mij thuis echt geen chaos is voel ik me altijd een beetje overvallen. Zenuwachtig verplaats ik dan de rommel van de ene kant van de kamer naar de andere kant en je zal altijd zien dat het aanrecht nog vol staat met de ontbijtboel en dat ik nodig een stofzuiger door mijn huis moet halen.

 

Zelf ben ik er zo eentje die altijd even appt of belt voor ik bij iemand op de deurbel druk. Want het zou zomaar kunnen zijn dat je heel andere plannen voor de dag hebt en dat het je daarom totaal niet uitkomt dat ik even inbreek in je dag. Ik vind het zelf namelijk reuzelastig om te zeggen als het me echt niet uitkomt als iemand onaangekondigd voor mijn neus staat en ik heb ook geen batterij smoesjes paraat om onverwacht bezoek weer de deur uit te werken. Natuurlijk vraag ik of je even binnenkomt als je bij mij ‘aanwaait’, maar ik serveer op hete kolen koffie en koek en kijk stiekem steeds weer op mijn horloge hoeveel minuten ik nog moet blijven zitten zonder onbeleefd te zijn.

 

Misschien vind je me maar een zeurkous en moet ik niet zo moeilijk doen. Ben jij team onverwacht aanbellen of team eerst even opbellen en vragen of het uitkomt dat je langs wipt?

 

 

 

 

Door: Irene Smit

Irene is redacteur bij Franska.nl. Met haar man, twee pubers en een teckel woont ze in Haarlem. Ze zou graag willen zingen als Ella Fitzgerald en koken als Nigella Lawson. Tot het zover is, blijft ze lekker schrijven over allerlei zaken die haar verbazen.

Afbeelding van Irene Smit