Sweet Lake City, here I come

 

Om maar meteen je eerste vraag te beantwoorden: of all places is het inderdaad Zoetermeer.

 

Normaal gesproken begin ik over een plek ‘ergens in de buurt van Den Haag’ te mompelen als het gaat om mijn woonplaats, maar eigenlijk is dat best onterecht. Sweetlake City a.k.a. Zoetka a.k.a. Bitterminder oftewel Zoetermeer is heus leuk. En nee, met bijna 125.000 inwoners woon ik dus ook niet in een dorp. Tijd voor een lijstje van leuke adressen dus. Laat je weten als je er bent? Lijkt mij het allergezelligst.

 

Sweet Lake Italy

Niet alleen voor de pasta, pizza & grill wil je bij Sweet Lake Italy eten, het is vooral in de zomer een locatie die supernice is. Het terras is namelijk omgetoverd tot stadsstrand inclusief beachbar waar je lekkerste gin-tonics wegslurpt tijdens het golden hour.

 

De Bakkerswinkel

In het oude dorp, oftewel de Dorpsstraat, staan niet alleen de mooiste en oudste panden van Zoetermeer, er wonen ook zeker een aantal van mijn lievelingstaarten. De lekkerste homemade chocolate cake bijvoorbeeld. Oh, en warm uit de oven geserveerde scones. Loffff.

 

Bo & Ro

De lekkerste amuses en meest creatieve combinaties op een stylish bord is wat je bij Bo & Ro kunt verwachten. Aan het water, met de mooiste sfeerverlichting om je heen.

 

Pavarotti

Voor een klein prijsje eet je een goed gevulde salade, pizza of pasta bij Pavarotti. Tip: houd zeker een plekje over voor de Nutella-pizza als dessert.

 

Hudson

Een trip dwars door de USA. Amerikaanse foodklassiekers in een easy going sfeer + bar + topterras. Bestel de nacho’s dubbel, want die zijn behoorlijk lekker weg te werken in combinatie met een goed glas wijn.

 

Barista Cafe

Waar je niet alleen de allerlekkerste koffies van de stad wegslurpt, maar waar je vooral ook iedere week terug wilt komen voor de Oreo brownie.

 

Chocolate Company

Voor een heerlijk ‘bakkie’ (toch een beetje Haags, hè) on the go, maar vooral ook voor de cocoladefondue. Wel even reserveren, want dankzij de lekkerste koekjes, marshmallows en het verse fruit is de fondue nogal populair.

 

Noord AA

Vanaf Zoetermeer ben je binnen no-time in Scheveningen. Hoewel Zoetermeer niet aan de kust ligt, hebben we wel Noord AA. Dat is een superfijn strand en vooral de perfecte spot voor een picknick, barbecue of om ‘s avonds aan te schuiven in het restaurant.

 

Beeld: Barista Café

Door: Redactie Amayzine.com