Supermarkt Dirk van den Broek verlaagt de prijs van honderden dagelijkse boodschappen

Dirk van den Broek

 

Onze lieve collega’s van FavorFlav hebben van eten hun vak gemaakt. Je moet bij deze lekkerbekken zijn voor de beste recepten, geinige weetjes en de laatste eettrends. Willen wij natuurlijk ook van op de hoogte zijn. Vandaag: De prijzen van de Dirk gaan omlaag

 

Voor een volle kar boodschappen betaal je veel meer dan een paar maanden geleden. Erger: het kost niet alleen meer, soms krijg je ook nog eens veel minder (krimpflatie, we schreven er al over). De prijsstijging op voedingsmiddelen gaat volgens economen van ING en ABN AMRO nog wel even door. Zij denken dat prijzen zeker tot halverwege dit jaar blijven stijgen, behalve bij deze supermarkt dan! Want Dirk van den Broek heeft besloten de prijs van honderden dagelijkse boodschappen juist te verlagen. 

 

Dirk (is er iemand die nog Dirk van den Broek zegt?) werd in het afgelopen jaar (door de Consumentenbond en het programma Kassa) al tot goedkoopste supermarkt uitgeroepen en nu de tegemoetkoming van de overheid voor koopkrachtherstel op boodschappen uitblijft én zelfs de BTW-afschaffing op groente en fruit uit de kabinetsplannen mogelijk uit de kabinetsplannen verdwijnt, komt de supermarkt zelf in actie.

 

 
PRIJSPLAFOND, OOK DAT IS DIRK
De producten waarvan de prijs verlaagd wordt zijn vooral dagelijkse boodschappen van zowel huismerken en A-merken. Je kan daarbij denken aan zuivel-, baby- en verzorgingsproducten. Maar ook brood en koffie wordt goedkoper. Het blijft niet bij alleen die prijsverlaging. Dirk voert ook nog eens een prijsplafond in. Tot het einde van het jaar blijven de producten die nu goedkoper worden, voor deze prijs in de winkel liggen óf ze dalen zelfs nog verder.

 

KAN DAT UIT?
Constant de goedkoopste blijven klinkt als een uitdaging, hoe kan dat uit? Dirk doet het door harde keuzes te maken in hun uitgavenpatroon. Eerder dit jaar besloten ze bijvoorbeeld te stoppen met het maken van reclame op televisie.

 

 

Door: Redactie FavorFlav