Van je vrienden moet je het hebben

Sonja: Weg met de showrooms. Dit nieuwe Nederlandse designlabel pakt het heel anders aan: er hangt namelijk een sociaal netwerk achter. Dus kun je voortaan shoppen bij je eigen (design)vrienden. Hoe dat zit?

 

 

VRIENDEN heet het designlabel van ontwerpers Eric Sloot en Paulien Berendsen. (Kenden we die ergens van? Ja, van het toffe wandsysteem IXXI.) Zij mixen hun liefde voor het ambacht van meubel maken met het gebruik van ongewone materialen.

 

Nu komt het
Daar is nog niets ongewoons aan, maar het leuke is dat er niet alleen een nieuw meubelmerk is ontstaan, maar tegelijkertijd ook een sociaal designnetwerk. Je bekijkt namelijk de meubels niet gewoon in een winkel of showroom, maar bij mensen (Vrienden) thuis. Ontzettend leuk, toch?!
Het idee is voortgekomen uit een wens om design op een totaal andere manier bij de liefhebber te brengen.

 

Zo, dus in een authentiek en persoonlijk interieur, willen ze designliefhebbers een originele belevenis bieden. Het is een alternatief voor het traditionele woonwinkelen. ‘In een wereld die steeds onpersoonlijker wordt, is dit een tegengestelde beweging. Dit is een warme manier van je doelgroep benaderen’, aldus Vrienden Anne Marie en Paul.

 

Hoe dan?
Wanneer je dus de meubelen wilt zien, kan dat, maar dat gaat dus net even anders dan we gewend zijn. In heel Nederland stellen Vrienden hun huis open om jou het meubel te tonen dat zij al hebben gekocht. Een betere adviseur vind je niet!
Besluit je het te kopen? Dan ontvangt de Vriend die zijn huis openstelde een Vrienden-fee, een percentage van het aankoopbedrag van het meubel. De collectie koop je via de webshop vanvrienden.com.

 

Open huis
Lijkt het je ook wat om een van de VRIENDEN te worden? Door een product van dit merk aan te schaffen, word je automatisch een Vriend en sta je op de kaart met kijkpunten. Als je een meubel uit de collectie wilt bekijken, kijk je op de kaart waar een kijkpunt bij jou in de buurt is. Een afspraak maak je ook via vanvrienden.com. Overigens kun je op elk moment kiezen géén kijkpunt (meer) te zijn.

 

 

 

 

Sonja Balfoort heeft een grote liefde voor interieur, food en garden. Ze is dol op magazines en reist graag. Sonja is getrouwd en heeft twee kinderen.

Fotografie: VRIENDEN