Of ik een stevig anti-kater-ontbijt weet

 

Vroeg ze me vorige week al. Want collegaatje A moest even een paar dagen hossen en bier drinken. Typisch gevalletje van voorbedachten rade dus.

 

Zelf heb ik ook wel zoiets nodig, maar dan misschien een andere soort. Ik zal woord houden en straks een lekkere vette hap voor haar bedenken. Maar waar ik een kater van heb en ook altijd houd, dat heeft helemaal niets met bier of wijn of wat ook van dat soort spul te maken.

 

Ik heb helemaal gaan hekel aan schoonmaken, vind het zelfs best leuk, maar dat je het doet…, dat je je daarna drie keer omkeert en een paar dagen later weer opnieuw kunt beginnen, dat vind ik nou echt iets om een kater van te krijgen.

 

En ik kan het weten, want met een ietsje groter huis dan gemiddeld is het niet aan te dweilen en te poetsen. Misschien dat ik daarom altijd graag een klein vakantiehuisje wil. En heel erg graag een goeie hulp wil. Maar dan ook echt een goeie. Liefst eentje die tenminste nog lekker alles van een huishoudschoolachtige juf of moeder geleerd heeft.

 

Die heb ik nog niet gevonden. Dus is het zelf poetsen geblazen. Onze vorige hulp is helaas geëmigreerd. Snik. Niet vanwege mij hoor ;-). Toen ze bij ons begon, wist ik al dat het erin zat. Kortom, ik ben weer het halve weekend aan het schoonmaken geweest. Kan ik volgend weekend weer opnieuw beginnen. Ook een soort katergevoel dus.

 

Oh ja, dat anti-kater-ontbijt

 

 

Ik vergat het bijna, lieve carnavalscollega. Weet je wat ik zou doen als ik jou was? Een lekker roerei met snippers gerookte zalm en geknipte bieslook op een hele dikke geroosterde bruine boterham. En op een volgende boterham een eiersalade van hardgekookte eieren met lekker veel mayo en crème fraîche en verse gehakte kruiden, zoals peterselie en basilicum. Helpt echt.

 

En/of gebakken boterhammen met kaas. Heel makkelijk. Bruine boterhammen, dikke plak belegen kaas erop en zo zonder boter in de koekenpan leggen met de kaas naar bedeneden. Tot de kaas gesmolten is en er een lekker knapperig korstje op zit. De koekenpan even op een koude plaat laten afkoelen en je schuift die boterham er zo uit. Mjam.

 

En als je een echt heel heftige kater hebt, zou ik er nog een beetje Noorse ontbijt-gewoontes bij halen. Iets met lekker veel soorten haring en ingelegde augurken uit potjes. Gewoon even voor de carnaval bij Ikea inslaan. Oh. Nu te laat. Tip voor volgend jaar dus.

 

Of maak er een compleet katermenuutje van. Bijvoorbeeld met van die dikke Griekse Yoghurt met honing en walnoten als toetje en een Bloody Mary vooraf en dan natuurlijk vooral pas morgen weer naar je werk. Serieus, zo’n Bloody Mary schijnt heel goed te zijn tegen katers.

 

Kan zijn dat het iets te veel is, haha

 

Zo. Van over eten praten knap ik altijd ontzettend op. Ik kan er wel weer tegen aan vandaag.

 

 

 

Door Franska

Fotografie portret: Esmee Franken. Visagie: Linda van Ieperen. Haarstylist: Mandy Huijs.