Alweer een vakantiehuisje schoon

 

Natuurlijk weet ik wel dat ik hartstikke getikt ben, maar ik wil gewoon in een schoon huisje vakantie vieren. Na aankomst probeer ik me echt nog een paar uur in te houden. Helaas… lukt niet lang, want dan denk ik: ‘Toch eerst even de deurknoppen en lichtknoppen en trekker van de wc schoonmaken’.

 

Voor ik het weet sta ik met m’n handen in een emmer sop

 

Want als je toch bezig bent, kun je meteen wel even de keukenkastjes, aanrecht en wastafels, potjes en pannetjes, fornuis, stoelen, uh… oh ja, de vloer, het terrasje vegen, de buitenmeubeltjes… Kierewiet natuurlijk, waarschijnlijk is het net zoiets als een hond die z’n geursporen overal achterlaat. Of zou het ernstiger zijn? Een ziekte of fobie? Hoe heet het ook alweer? Smetvrees!

 

Ach nee, natuurlijk niet, ik heb heus geen fobie, ben je betoeterd! Ik heb gewoon graag een schoon huis. En alles een beetje op orde en vindbaar. Niet een bestekla die helemaal overhoop ligt, maar op een logische volgorde: lepels links (want lepel begint met L, messen midden (want begint met M) en vorken rechts (want daar zit een R in).

 

Hoe moeilijk kan het zijn?

 

En als ik dan toch bezig ben, meteen maar even de bestekla zelf schoonmaken en al het bestek afwassen, want je zult zien dat niemand ooit bij die onderste lepel of vork komt. Dat ligt daar dan al jaren te vervuilen. Jesses.

 

Dus je weet het hè? Als je het bestek in die volgorde gerangschikt aantreft in je vakantiehuisje, dan ben ik je voor geweest. En is alles lekker schoon. Kun je meteen in de zon gaan zitten.

 

Nu maar hopen dat dit niet door een of andere Finse psychiater gelezen wordt, anders word ik hier zo meteen in een dwangbuis afgevoerd. (ik zit namelijk in een huis in Finland nu, vakantie te vieren).

 

Of zou het misschien volledig normaal zijn, dat je je vakantiehuis eerst een grote schoonmaakbeurt geeft?

 

 

 

Door Franska

Fotografie: Esmée Franken. Visagie: Charlotte van Gulik, Haar: Isabella Greuter

witte-balk-met-bol-franska