Stelling van de dag

 

Dit hoorde ik iemand zeggen. Wat vind jij?

 

Reacties:

 1. 25 november 2018 door Pido Boon

  Sinds de marktwerking zijn de ziektekosten huizenhoog gestegen! Een ziekenhuus zou geen commerciële instelling moeten zijn. Laat dat naar aan de privé klinieken over!

 2. 25 november 2018 door Ingrid

  Absoluut. Dat zou niet mogen gebeuren.Een drama voor patiënten en personeel Iedereen vindt dat en toch gaan veel mensen straks weer VVD stemmen. Die hele marktwerking in de zorg en bijna overal is een grote mislukking. .Maar ja mensen schijnen her toch te willen anders zat er wel een ander kabinet .

 3. 25 november 2018 door Wil Busser

  Commerciële instellingen of niet , ze zouden iets aan die ellenlange wachtlijsten moeten doen .
  In oktober een afspraak gemaakt voor een schouder echo met geleide spuit , kan ik in januari 2019 voor terecht . En zie het maar uit te zingen met de pijn , want zelfs in een ander ziekenhuis kan ik pas in januari terecht .
  Hoe moet dat zijn voor de patiënten die met nog urgentere klachten wachten .

 4. 25 november 2018 door Liesbeth

  Helemaal mee eens, dat hadden we 20 jaar geleden niet kunnen bedenken: ziekenhuizen die failliet gaan. Dit hoort een overheidstaak te zijn net als de post en openbaar vervoer .

 5. 25 november 2018 door Marjori

  Helemaal mee eens. Marktwerking bah. En de farmaceutische industrie kan vragen wat de gek er voor geeft. Dat zorgt voor het grootste deel van de ziektekosten.

 6. 25 november 2018 door Margriet

  De tijden van Florence Nightingale zijn voorbij en ik kan daar een woordje over meespreken. Begon in 1962, 18 jaar oud, opleiding tot verpleegkundige. Daar begon je aan uit een sociaal oogpunt. Maar probeer heden ten dage sociaal met commercieel te verbinden, dat lukt bijna niet meer. Financieel niet en ook de houding op de werkvloer is veranderd net zoals vele andere dingen.

 7. 25 november 2018 door D. Morbeck

  Afgelopen week las ik een interview met een orthopeed,. Deze arts heeft zich samen met zeven andere orthopeden afgescheiden van een ziekenhuis.
  Zij hebben zich verenigd in een privé kliniek. Hij voorspelde dat ziekenhuizen, zoals wij die kennen, op termijn gaan verdwijnen. Er zullen specialistische klinieken ontstaan. Waardoor de zorg veel beter wordt. De specialisten zijn veel meer gespecialiseerd. Patiënten kunnen sneller terecht. Al met al heel veel voordelen. Ziekenhuizen zijn vaak te groot te log te veel medespelers, teveel dik verdienende managers en zeer dik verdienende besturen. Vroeger had je een financieel directeur, een geneesheer directeur en een verpleegkundig directeur. Managers kenden wij niet. Iedere afgdeling had een hoofd en waarnemend hoofd en dat was het. Nu zitten er vele lagen tussen de afdelingen en bestuur. Niet dat dat zaligmakend was, maar vaak is het wel teveel van het goede. En dan de zorgverzekeraars. Zeker ik ben het ermee eens, die hebben teveel macht. Maar de politiek wil er blijkbaar niet aan hier verandering in te brengen..

 8. 25 november 2018 door Mano

  Privatisering iin de zorg s een ramp. Administratieve rompslomp, winst maken en totaal geen solidariteit meer. Gezondheidszorg is een basisrecht waar iedereen gebruik van zou moeten kunnen maken ongeacht het inkomen. Denk aan de eigen bijdrage, aanvulllende polissen voor fysiotherapie en tandarts, voor mensen met een laag inkomen niet meer op te brengen, Jaren niet naar de tandarts gaan omdat de aanvullende polis te duur is! Zware pijnstilling met alle gevolgen van dien zoals medicijnverslaving i.p.v. paar behandelingen bij de fysiotherapeut,. Door het hoge eigen risoco niet naar de specialist gaan. Kortom ziekmakend!

 9. 25 november 2018 door Menny Luttje-Visscher

  Helemaal mee eens en dan wordt er gezegd dat dit mede komt doordat er veel oude mensen zijn. Niemand had dit in de gaten dat er een naoorlogse generatie aankwam. Politici denken alleen maar op de korte termijn n.l
  4 jaar dan komt er weer een andere regering!!!

 10. 25 november 2018 door Cisje

  Mij een raadsel waarom de overheid wel een bank overeind houdt en niet een ziekenhuis. Het gaat mij boven de pet wat de argumenten zijn. Maar dat eeuwige klagen hier in NL is ook niet logisch voor een ieder die verder dan de grens heeft gekeken. Overal is veel op aan te merken maar over de keuzes die mensen zelf maken om verzekerd te zijn kan je ook lang discussiëren en de laagste premie kan nou eenmaal niet de beste zorg geven. En overal “recht” op hebben is ook maar een uitdrukking die je in een verwend land hoort. Ik heb inmiddels genoeg meegemaakt om dus wel tevreden te zijn.

Comments are closed.