Ben ik van een andere planeet?

 

Zou zomaar kunnen als je hoort wat mijn vrienden vroeger gelezen hebben, en dat vergelijkt met mijn  ‘jeugdliteratuur’. Hoe zit dat bij jou?

 

 

Het is me nu toch al een paar keer in korte tijd gebeurd dat ik met vrienden zat te praten over de boeken uit onze jeugd. En keer op keer komen er boeken voorbij die ik nooit gelezen heb. Terwijl ik toch aan een stuk door las. Had veel te snel de hele schoolbibliotheek verslonden. En als die vrienden nou zoveel verschilden in leeftijd, dan was het logisch, maar zelfs dat niet. ‘Maar wat las jij dan, Franska?’ krijg ik dan als vraag op me afgevuurd. Alsof ik nooit gelezen heb. Heb ik in een ander universum geleefd dan? Echt niet.

 

Even bij jou checken

 

Ken jij bijvoorbeeld deze:

 

Anneke en de Sik?

Tup en Joep?

Oki en Doki?

De olijke tweeling?

Het Beugeljong? (Werd ik altijd heel triest van en dan achterin de auto ook nog misselijk erbij.)

In de Soete Suikerbol?

Marjoleintje van het Pleintje?

Van de boerderijen die elkaar aankeken?

 

En trouwens… heb je Hoe Li Lang Lo met zijn vinger naar de maan wees gelezen? Ik zal toch zeker niet de enige zijn???

 

En welke boeken las jij vroeger eigenlijk? 

 

 

 

 

Door: Franska

Afbeelding van Franska