Stelling van de dag

Dit hoorde ik iemand zeggen. Wat vind jij?

 

Reacties:

 1. 21 november 2018 door Ingrid van Calsteren

  Eens. Je gezondheid lijkt me toch de beste motivatie

 2. 21 november 2018 door Madelief Mijntjes

  Hier ben ik het zó niet mee eens. Het is een verslaving die ontzettend moeilijk is om vanaf te komen. Ik probeer het al jaren en ik denk dat sommige mensen niet begrijpen hoeveel tijd en moeite hierin komt te zitten. En hoe verslagen je je voelt als het weer niet gelukt is.

 3. 21 november 2018 door Debbie stikvoort

  Nou leven en laten leven is mijn motto ik zelf was een zwaar roker 2 pakjes per dag maar in mijn jeugd rookte iedereen op verjaardagen stonden allerlei sigaretten op tafel anders was het geen verjaardag ik kan mij nu goed vinden in de e snooker en raak geen sigaret meer aan Maar ga niemand zeggen om te stoppen j

 4. 21 november 2018 door Aly Overvelde-Beettjer

  Ook al is de motivatie nog zo groot , de psyche speelt ook een grote rol mee. Het is voor iemand die niet rookt of iemand die wel abrupt is gestopt misschien niet voor te stellen.
  Zoals met heel veel zaken waar de een van zegt dat doe je dan toch wanneer het nodig is , is het voor een ander een berg die niet te beklimmen lijkt.
  Zelf ooit gerookt maar al 35 jaar gestopt…

 5. 21 november 2018 door Ineke

  Is voor velen moeilijk,net als lijnen/afvallen voor anderen weer moeilijk is,ook al is het voor je gezondheid

 6. 21 november 2018 door lies

  Stop STOP,als ik het nog eens over kon doen,want als je COPD krijgt net als ik zou je willen dat je nooit een sigaret gerookt had.

 7. 21 november 2018 door Wil Busser

  Mijn man is vanaf het ene moment op het andere gestopt met roken , toen ik met zijn toestemming een bijna vol pakje shag in de vuilnisbak gooide . Hij zei dat hij wel wilde stoppen ( een keer ) . Weg shag , en nooit meer gerookt . Na enkele weken kwam de smaak van eten weer terug , er kwamen wat kilootjes bij , maar hij voelt zich er al jaren heel goed bij .

 8. 21 november 2018 door Linie Wildenbeest

  Zelf heb ik vele jaren gerookt, zo ongeveer een pakje per dag. Zat er al tijden tegenaan te hikken om te stoppen. De doorslag was in 1991 een bezoekje aan iemand met longkanker. Ze vroeg of ik rookte en toen ik dat beaamde zei ze” je wilt toch niet meemaken wat ik nu heb”. Dat gaf de doorslag. Overigens overleed ze 14 dagen later.. Ben meteen gestopt en heb sindsdien geen sigaret meer aangeraakt. Durf het ook niet meer want ben veel te bang dat ik dan voor de bijl ga. Ik ben zó blij dat ik gestopt ben al was het in het begin héél moeilijk. Als je echt wilt stoppen kan het!!

 9. 21 november 2018 door Marjori Janze

  Voor sommige mensen is het onmogelijk om te stoppen. Toen ik stopte met roken ben ik keihard tegen mezelf aangelopen. Ik merkte hoe ik het als beloning gebruikte. Ik heb doorgezet.
  Maar ik heb ook mensen gekend die gingen hallucineren van het gemis van een cigaret. Of een psychose kregen.
  Stoppen met roken is niet eenvoudig en voor sommige mensen ondoenlijk.
  Ik ben het niet eens met deze stelling

 10. 21 november 2018 door Riek Bogert

  Ik ben inderdaad “gewoon” gestopt.
  Mijn motivatie: oudste broer overleden aan longkanker, verschrikkelijke lijdensweg. Andere broer wegens bloedvatvernauwing been afgezet en uiteindelijk overleden. Beiden rookten 2 pakjes per dag. Mijn zus heeft wegens roken COPD.
  Ik stopte op 12 maart, om 12 uur ‘s nachts in 2012.
  Nooit meer een sigaret aangeraakt, niet moeilijk gehad tot mijn eigen stomme verbazing.
  Een andere reden was de prijs per pakje met kankerstokken.
  Het geheim? De oprechte wil om te stoppen…

 11. 21 november 2018 door Tiny van Amsterdam

  Degenen die dat zeggen weten niet hoe het is om verslaafd te zijn

 12. 21 november 2018 door Lytje

  Zo makkelijk is het niet.
  Tijdens zwangerschappen en borstvoeding was het geen probleem om te stoppen . Daarna weer begonnen. Nu 3 jaar geleden met inmiddels pubers vloog de gedachte mij aan: wat nou als zij gaan roken, dat wil ik niet.
  Afspraak gemaakt voor hypnose en ondanks de hypnose heb ik het 4 maanden heel zwaar gehad. Veel
  Hormonale klachten , lichamelijk en geestelijk, maar doorgezet .
  Mijn maat 38 is vervangen voor maatje 42.
  Maar wel 2 trotse kinders die een niet rokende moeder hebben . Qua gezondheid voel me stukken beter. Maar makkelijk was het zeker niet.

 13. 21 november 2018 door Gerrie Brouwer

  Ja, dat heb ik gedaan, gewoon a la minute gestopt, niet nadenken, geen zelfmedelijden, en daarna meteen ontgiften.
  Nooit meer naar getaald

 14. 21 november 2018 door Ellen

  Gestopt van het ene op het andere moment. Echt moeilijk vond ik het niet, terwijl ik toch een pakje per dag rookte. Maar als ze vandaag zeggen dat roken geen kwaad kan, ben ik gisteren weer begonnen. Wat vond (vind??) ik roken hééérlijk.

 15. 21 november 2018 door Angelique

  Inderdaad “gewoon” gestopt. Met als hoofdreden dat ik mij kapot schrok hoeveel geld daarin ging zitten? Nooit meer zin in gehad.

  Maar… ik heb een andere zwakte; lekker eten. En daardoor lukt afvallen niet. Of niet voor lange tijd. Ieder zijn ding ?

 16. 22 november 2018 door Mieke

  Ik ben helaas nog een roker van 1951 dus helemaal ermee opgegroeid, nog niet gelukt om te stoppen ! Ik rook altijd in de tuin en wil niemand lastig vallen. Vind wel dat de betutteling hierover erg groot is. Verbiedt dan ook eten op straat, de helft van de mensen heeft obesitas !

Comments are closed.