Steenbergen Stemt

 

En hoe. Het nationale nieuws is al gehaald.

 

We schrijven ergens medio november vorig jaar. Locatie; het gemeentehuis van de gemeente Steenbergen. De thermoskannen koffie en thee zijn leeg, de meegebrachte koekjes heerlijk opgegeten als het tijd is voor de rondvraag. De gemeenteraadsverkiezingen komen er aan, oppert een van de leden. En de vorige keer was de opkomst dramatisch. Moeten we daar niet iets aan doen?

 

Het werd onverwacht nog een lange vergadering. Er moest iets origineels worden bedacht. Iets pakkends. Iets waarmee we misschien het nieuws wel zouden halen. Een lied! Roept de een. Een kleurthema zegt de ander. Ieder gaat zijns weegs en krijgt een opdracht mee naar huis. Dit is echt iets voor het Steenbergse kamerkoor Sasso Montanari, misschien wel samen met de Bergse Blazers?

 

Het kleurthema wordt gekozen. Blauw met een groen accent. Over de melodie is ook iedereen het eens. Oh Champs Elysee, dat moet het worden. De tekst lijkt zichzelf te schrijven.

 

Het is voor de gemeenteraad, op woensdag 21 maart,  dan gaan we naar de stembus want heel Steenbergen stemt.

 

Wie 18 jaar of ouder is, en kiesgerechtigd da’s niet mis, die mag straks weer gaan stemmen voor de Steenbergse Raad.

 

Het koor kwam in stelling, de oudjes van het dorp posteerden zich op een trap en zongen uit volle borst mee. Zelfs de mannen in het plaatselijk café maakten tijd om over hun kopje koffie en pilske een moppie mee te zingen.

 

Dat er iemand moppert dat er aan het begin van het lied een kerstboom te zien is, vind ik kniesoorgedrag. Dat geeft alleen maar aan dat de Steenbergers al ruim van te voren in actie zijn gekomen. Want het kiesrecht moet gekoesterd.

 

Het nationale nieuws is al gehaald want gisteren schitterden de Steenbergers bij Jinek. Ik zou zeggen; ga maar vast vergaderen voor de volgende verkiezingen . Want om hier overheen te komen…da’s moeilijk. Heel moeilijk.

 

 

Voor wie het niet gezien heeft: 

 

 

 

Door Pleuntje van der Horst