Sportief logeren met (klein)­kinderen doe je hier!

 

Een kinderparadijs waar het zelfs voor (groot)ouders leuk is, dat lijkt een contradictio in terminis, maar het bestaat echt!

 

Zo bleek dit weekend toen ik met man en twee kids een nachtje bij HUP logeerde. Want ja, de zomervakantie is aangebroken en dan moet je toch wat. Zeker als het regent dat het giet. De kinderen willen vermaak en wij wilden er ook wel even uit. En HUP bleek de beste plek om de vakantie in te luiden.

 

Dus hop, we boekten een all-inclusive familiekamer XXL, sprongen in de auto, reden vanuit Haarlem een krappe twee uurtjes richting Eindhoven en sloegen er bij Mierlo af. Op naar hotel HUP.

 

Bij binnenkomst roepen we alle vier tegelijk: Wow!
Wij zagen een heerlijke loungebank, hippe zitjes, een stijlvolle sportbar met een originele houten vloer van een oude gymzaal en overal een knipoog naar sport. Design meets sport, dat idee. Knap staaltje inrichtwerk van degene die dit heeft bedacht!
De kids zagen een glijbaan in het midden van de ontvangsthal, een extralange tafelvoetbaltafel, hangmatten en voetbalshirts aan de muur. ‘Hier is het cool zeg!’

 

 

We checken in en nemen de trap (er is ook een lift hoor, maar we zijn immers in het sportiefste hotel van Nederland) naar de vijfde verdieping waar onze familiekamer is. De kinderen duiken gelijk hun stapelbed in (met allebei een eigen teeveetje, zie daar nog maar eens overheen te komen). Ook hier is weer alles prachtig ingericht met overal een sportief element, zonder kinderachtig of hysterisch over te komen. Erg prettig voor de volwassenen, want het oog wil ook wat.

 

 

Hop, terug naar de begane grond voor de lunch. Het fijne hier is dat alles inclusief is. Je kunt (à la carte) bestellen wat je wilt. En waar anderen misschien huiveren van all-inclusive hoeft dat hier echt niet. Op de kaart staan klassiekers met een moderne twist, gezond maar ook lekker. Genieten is immers ook een sport, nietwaar?

 

Na de lunch gaan we midgetgolfen, voetballen, tafeltennissen en zwemmen. Allemaal in huis, je hoeft dus eigenlijk niet meer de deur uit als je hier bent. Wil je toch het hotel uit dan kun je fietsen huren om in de omgeving een rondje te maken. Of naar Eindhoven rijden. O, en binnen 45 minuten sta je in de Efteling. Dus HUP zou je ook prima kunnen combineren met een bezoekje aan het populaire pretpark.

 

 

Het diner wordt geserveerd in HUP EET, een trendy restaurant waar je ook weer à la carte bestelt. Voor de kids zijn er pizza’s, pasta bolognese of een kindermenu en wij aten gegrilde tonijn op een bedje van zoete aardappelpuree en gegrilde groenten. Met frietjes, hmmm. Bovendien hebben ze de allerlekkerste witte huiswijn! Wij zijn immers ook een beetje uit hè.

 

 

Na het eten gingen we discobowlen, wat voor mijn jongens van vijf en zeven jaar oud toch echt wel het spektakel van de avond was. Alle vier moe, maar intens voldaan, sliepen we die nacht als roosjes.

 

 

Voor een gezin met stuiterballetjes, een familie met kinderen (in welke leeftijd dan ook) die er met z’n allen even uit willen of wat te vieren hebben, (o)pa & (o)ma zoveel jaar getrouwd: hier moet je heen. Ook voor actieve koppels die niet zo goed kunnen stilzitten maar wel willen relaxen: HUP is the place to be.

 

Ik ga hier zeker nog een keer naartoe. 

 

Wil je deze zomer ook all-inclusive overnachten bij HUP? Klik hier voor meer informatie.

 

Door: Philippine Dankelman

Philippine is freelance journalist. Voor Franska.nl schrijft ze over alles wat haar bezig houdt. Ze woont in Haarlem met haar man en hun drie kids. Ze is het liefst op het strand, dol op versgebakken appeltaart en houdt van de kleur wit.

Afbeelding van Philippine Dankelman