Spinaziepannetje

 

Een snel en heerlijk spinaziefeestje.

 

 

Opeens viel het me op dat er alweer honderden blaadjes van de bomen zijn gevallen. Ja, de herfst is bijna weer begonnen. Warme gerechtjes komen weer in mijn gedachten. Wat kan dat lekker zijn. Dit spinaziepannetje is een van mijn favorieten.

 

Dit heb je nodig

Voor 2 personen

  • 1 rode ui
  • 1 knoflookteen
  • 6 handjes verse spinazie
  • Peper en zout
  • 2 eieren
  • 4 el (slag)room
  • 2 el Parmezaanse kaas
  • (Stok)brood naar keuze

 

Ook nodig: 2 kleine ronde ovenpannetjes

 

Zo maak je het

Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de ui en knoflook fijn en fruit in een pan. Voeg na een minuutje de verse spinazieblaadjes toe en laat ze slinken. Breng op smaak met peper en zout. Pak vervolgens de 2 kleine ovenpannetjes. Verdeel de spinazie over de pannetjes en druk goed aan. Vervolgens breek je voorzichtig een ei boven het pannetje. (zorg ervoor dat de dooier heel blijft.) Voeg dan 2 eetlepels slagroom toe aan allebei de pannetjes. Strooi wat Parmezaanse kaas erover heen en zet gedurende 10 minuten in de oven. Het eiwit moet gestold zijn, maar het eigeel nog lekker zacht. Serveer met wat brood.

 

Eet smakelijk!