Spinazie-artisjokpasta
uit de oven

 

Dit is de allerlekkerste romige ovenpasta.

 

Dit heb je nodig

  • 300 g pasta (vlindertjes, schelpjes of penne)
  • 3 knoflooktenen
  • 1 grote ui
  • Boter om in te bakken
  • 150-200 ml bouillon (kip)
  • 150 g roomkaas
  • 1 grote hand mozzarellakaas (geraspt)
  • Peper en zout
  • 1 of 2 potten artisjokharten
  • 450 g spinazie
  • 2 el citroensap
  • 2 handen Parmezaanse kaas

 
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 180 graden. Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing op het pak. Snijd de knoflooktenen en de ui fijn. Bak in een pan met wat boter. Giet na 2 minuutjes warme bouillon erbij en roer eventjes. Vervolgens voeg je de roomkaas en mozzarella toe. Laat eventjes sudderen en breng op smaak met peper en zout. Voeg vervolgens de artisjokharten en spinazie toe. Kook nog ongeveer 4 minuutjes en breng op smaak met citroen. Doe de pasta in de ovenschaal samen met de saus. Strooi wat Parmezaanse kaas eroverheen en doe ongeveer 8-10 minuutjes in de oven.
 

Eet smakelijk!

 
Spinazie- en artisjokliefhebber? Probeer dan ook de bekende spinach artichoke dip.

 

 

Door: Meagan Suares

Meagan woont in een studentenhuis in hartje Amsterdam met zes gillende huisgenoten. Studentenmaaltijden vindt ze maar niks, dus staat ze elke avond in de keuken voor iedereen te koken. Ze is dol op reizen, gezelligheid, lekker eten, drinken en ‘af en toe’ sporten.

Fotografie: Nikita Holst

Afbeelding van Meagan Suares