Nog op zoek naar
iets te lezen?

 

Vanaf de lancering van franska.nl volgden vele lezeressen het Dating Dagboek van Charlotte en Tom op de voet, iedere dag weer benieuwd naar een nieuwe aflevering. Heb je het Dating Dagboek gemist? Dan hebben we goed nieuws: je kunt het helemaal teruglezen op de site!

 

Hierbij alvast het allereerste deel. Als je op de link onder aan dit bericht klikt, kun je gewoon doorlezen, alle 274 afleveringen lang. Lekker makkelijk op je mobieltje, tablet of laptop…

 

 

 Aflevering 1

 

Charlotte heeft op een datingsite een profiel aangemaakt onder de naam Barbara. Zal ze de ware vinden?

 

Profiel van Barbara

 

Omschrijving van mezelf

Aan de ene kant ben ik een beetje een ‘vlinder’, aan de andere kant (gewoon) een werkende moeder van een vijfjarige dochter. Van stressen en overvolle agenda’s hou ik niet. Mijn omgeving ziet weleens overeenkomsten met Bridget Jones, want ik doe vrijwel nooit iets een beetje en bega af en toe een gezellige blunder.

 

Ik ben vrouwelijk (altijd gelakte nagels) en loop net zo graag op hakken als op gympen. Ik heb aardig wat gereisd, vooral in Azië, ook met mijn kind. Een beetje afzien en improviseren vind ik niet erg, als er af en toe maar een lekker resort op mijn weg komt.

 

Mijn hobby’s/interesses zijn

Leven doe ik niet met mate: lachen, praten, huilen als dat nodig is, eten, drinken met mijn vrienden. Op ieder niveau filosoferen, ‘het’ zit voor mij vaak in onverwachte dingen.

 

Voor sport heb ik te weinig tijd, ik ben er ook niet echt dol op. Ik hou wel van wandelen, maar ik ga niet als ‘Jo met de banjo’ de paden op en de lanen in, ben meer een stadsmens.

 

Van zwemmen of lekker lang in bad liggen word ik helemaal ‘zen’ en ik loop regelmatig uren langs het strand. Zeilen vind ik heerlijk, maar ik kan er geen hout van, ik ben nergens bang voor, maar heb wel een ervaren kapitein nodig (het liefst eentje met geduld).

 

‘Mocht je slank heel belangrijk vinden, reageer dan maar niet’

 

Omschrijving van de man met wie ik contact zoek

Als ik in je ogen kijk, je ‘herken’, als je me aan het lachen maakt, als we kunnen praten, kun je zomaar ineens mijn type zijn. Blond, donker, lang, kort, jong of wat ouder doet er dan maar weinig toe. Van het woord ‘maatje’ krijg ik de kriebels, dat is me iets te voorzichtig, doet me denken aan Winnie de Poeh-pyjama’s en sloffen. Beetje stoer/macho, eigenwijs, niet standaard, enige diepgang vind ik ook prettig, want ik kan niet een hele avond over auto’s  en al helemaal niet over sport praten. Ik denk wel dat als je vrij principieel, heel gelovig, zwaar op de hand of ernstig maatschappijkritisch bent, dat we dan niet snel op hetzelfde spoor terecht zullen komen.

 

Van trendy baardjes, te gekke sandalen en ‘over the top’-designbrillen krijg ik trouwens kippenvel, daar kan ik eerlijk in zijn. Mocht je ‘slank’ heel belangrijk vinden, reageer dan maar niet. Ik ben allesbehalve dik, maar ik ben bijna veertig en vind het een rustige gedachte dat ik geen ‘modelletje’ meer hoef te zijn.

 

Verwachtingen van vriendschap/relatie

Ik ben romantisch met een nuchtere ondertoon, niet verlegen of terughoudend en het lijkt me spannend om iets nieuws een kans te geven. Eerst maar mailen (niet te lang) en als het lijkt te klikken op korte termijn iets afspreken. Dan wordt meestal snel duidelijk of het eventueel zou kunnen gaan werken.

 

 

  

Lees hier aflevering 2