Sorry guys maar de ‘mannengriep’ bestaat écht niet

 

Na een tweelingzwangerschap, een keizersnede en een behoorlijke post-bevalling-nasleep, kan ik wel zeggen dat mijn lichaam het een en ander heeft doorstaan dit jaar.

 

Maar ja, als manlief een keer moet hoesten, dan vergaat de aarde, komt de hemel naar beneden en is er geen reden meer om ooit nog uit bed te komen. De o zo bekende mannenaanstelleritis. Eerder kwam in het nieuws dat mannen meer last zouden hebben van een griepje, omdat vrouwelijke hormonen de gevolgen van een virus beter aankunnen. Maar dit lijkt nogal een beetje aangedikt te zijn. Een tikkie overdreven. Het enige wat gecheckt is, is dat vrouwen een actiever immuunsysteem hebben dan mannen. Zo meldt nu.nl dat onderzoekers hierover zeggen: ‘Het vrouwelijke geslachtshormoon oestrogeen zou het immuunsysteem ondersteunen, terwijl het mannelijke geslachtshormoon testosteron juist immuunreacties zou onderdrukken. In onderzoeken bij losse cellen is inderdaad gevonden dat oestrogeen beschermt tegen infecties.’

 

Goed. Dat is een voordeel voor de vrouw. Maar come on, dat neemt niet weg dat ook wíj vrouwen last kunnen krijgen van de griep. En mannen ook. Maar zij zijn net zo misselijk en hebben net zoveel hoofdpijn als wij. Er is geen team dat zieliger is. Ze zijn er niet erger aan toe dan wij. Maar ja, je weet vast hoe het gaat: een man stoot zijn linkerteen en moet vier dagen op de bank bijkomen. Een man heeft een halve graad koorts en zegt zes dagen zijn werk af. Een man verrekt een spier en kan nooit meer tennissen. Dat soort taferelen. 

 

Ach ja, geef je mannetje maar een lekkere kus als hij eventjes hardop piept, de beste man heeft het mentaal gezien gewoon nodig, die extra aandacht en dat kopje thee in bed. Kan hij daarna weer stoer doen. En jou verzorgen, als het echt menens is.

Door: Redactie Amayzine.com