Zo cute!

(Ook voor niet-kattenlovers)

 

 

Sonja: Dat het toch zover gekomen is, valt bijna niet uit te leggen aan mijn omgeving. Ik en katten? No way! Maar ja, toen ontdekte ik dit.

 

De veel bekeken #catporn is tot nu toe geheel aan mij voorbijgegaan. Ik krijg normaal echt de bibbers van die beesten. (Sorry Franska die van jou zijn natuurlijk wel écht heel cute…) Maar bij het zien van deze Instagram-beelden kan zelfs ik niet meer ontkennen dat dit een overload aan schattigheid is.

 

Kattengekte neemt de hele wereld over. In het Verenigd Koninkrijk verscheen vorig jaar zelfs een magazine over beroemde, modieuze kattenliefhebbers en hun katten. Het idee kwam van Maria Joudina, die het onterecht vindt dat vrouwen met katten snel worden bestempeld als ‘kattenvrouwtje’, een woord met een negatieve lading. ‘Ik wilde laten zien dat kattenliefhebbers geweldige mensen zijn. Ik hou ook van mode en tijdschriften en wilde deze passies combineren.’

 

 

In mijn research naar de leukste kattenweetjes, kwam ik ook deze tegen, ‘slow blinking’ ken jij dit al? Dat zou je kunnen zien als de kattenkus. Katten doen langzaam hun oogjes dicht en weer open. Door zo langzaam te knipperen, laat de kat zien dat hij je leuk vindt. Het is het ultieme teken van liefde.

 

Van mijn collega Renee, een echt kattenvrouwtje zoals ze hier zelf zegt, kreeg ik trouwens meteen een leuk adresje waar je je kittige katje kan laten vereeuwigen (op doek dan, hè).

 

En wil je nog even wegsmelten? Hier zijn mijn twee favoriete filmpjes.

 

 

From @utamaruru: "prrrrrrr…. ぐるぐるぐるぐる… (喉を鳴らす音が聞こえます?)" #cutepetclub

A post shared by Cute Pet Club (@cutepetclub) on

 

From @imleothesiberian: “boxing 101” #catsofinstagram

A post shared by Cats of Instagram (@cats_of_instagram) on

 

O ja, ik ben heel benieuwd naar het schattigheidsgehalte van jouw kat. Pictures please!

 

Sonja Balfoort heeft een grote liefde voor interieur, is een bescheiden foodlover en tuiniert graag zonder groene vingers. Denkt altijd aan die roze olifant en is dol op magazines en mooie uitzichten.