Komt goed,
komt goed

 

Er zijn van die momenten dat er twaalf dingen (kan ook makkelijk meer zijn) tegelijk moeten gebeuren. Dan is het bijvoorbeeld best een goed idee als er niet nóg iemand iets van je wil. Of dat op zo’n moment ook nog de telefoon gaat, de fluitketel, de wekker, de whatsapp piept en er iemand aan de deur staat. Ik lieg het niet. Komt echt voor. Bij mij dan. Al ga ik er zomaar vanuit, dat ik niet de enige ben die dit meemaakt.

 

‘Anders hoor ik het graag’

 

Als je me op zo’n moment echt gek wilt krijgen moet je vooral ‘Komt goed, komt goed’,  ‘Rustig maar’ of  ‘Doe maar lekker rustig aan’ tegen me zeggen. Bepaalde vrienden en collega’s weten dat dit soort opmerkingen strikt verboden zijn in dergelijke situaties. Maar ja, ik heb nog niet aan iedereen m’n gebruiksaanwijzing uitgedeeld.

 

Ik weet heus wel dat er een moment komt, dat je snakt naar dit soort drukkigheid. Dat er mensen zijn die de hele dag nog niet hebben gepraat, simpelweg omdat ze nog niemand gezien hebben die dag. En dat je absoluut spijt krijgt dat je ooit zo gezeurd hebt, over zoiets stoms als dit. En dat dan ook nog op je eigen online magazine. Dat natuurlijk altijd in de lucht blijft hangen ergens. Vindbaar voor iedereen. Waar je elke dag de zon wilt laten schijnen en waar het altijd gezellig is.

 

Dat je spijt krijgt van het kortaf doen naar mensen. Gewoon omdat je het te druk hebt. En dat je zelf ooit ook alleen zit misschien…  Misschien zelfs wel eerder dan een ander, dankzij je kortaffe gedoe. Maar ja. Ik kan daar zo af en toe gewoon niet echt mee bezig zijn. Logisch toch? Jij wel?

 

Of ben ik nou echt de enige?  Zeg het maar eerlijk. Ik kan het hebben. Soms dan.

 

En PS. Ik kan ook best wel gezellig zijn hoor. Soms.

 

 

Door Franska

Fotografie portret: Esmée Franken. Visagie: Linda van Ieperen. Haarstylist: Mandy Huijs.