Dit zijn dé 6 modekleuren voor je nagels

 

 

Anita: Ken je deze fashion-budgettip al? Als je geen geld of tijd hebt om een nieuwe outfit aan te schaffen, begin dan gewoon eens met een nieuwe nagellak! En met deze 6 tinten ben je helemaal van de tijd.

 

Mijn kast puilt uit van allerlei kledingstukken die ik in de loop der jaren gekocht en verzameld heb. Zodra de nieuwste trends duidelijk worden, begin ik direct met shoppen in eigen kast. Gewoon eens kijken wat ik nog allemaal heb, voordat weer nieuwe outfits koop. Dit klinkt vrij normaal, maar ik zal maar toegeven dat ik door schade en schande wijs geworden ben. En wat ik ook doe, eerst een nagellak in de nieuwe kleur kopen, in plaats van een hele nieuwe outfit. Kun je direct kijken of die nieuwe kleuren wel bij je passen.

 

Dit zijn de zes nieuwste fashiontrends:

1 Power Rood

Dé kleur voor aankomend jaar is zonder enige twijfel donkerrood! Van warm rood tot kersenrood en van powerrood tot avondrood. Juist de verschillende tinten rood in één outfit combineren maakt dat je hartstikke up-to-date bent.

De nagellak die past bij alle roodtinten en net wat extra power geeft, is Popart van Yves Saint Laurent €28

 

2 Metalic Purple

Van zilverkleurige jassen tot glitterschoenen: deze trend valt lekker op. Perfect dus voor fashionista’s. Maar voor mij is dit nu dé trend om eerst met een nagellak te beginnen, en als dat bevalt, misschien dat ik dan nog een tasje of een ceintuur aanschaf.
Girly Grunge van Essie €9,99

 

3 Bluejeans

Jeans is er natuurlijk altijd, maar aankomend seizoen zijn er zoveel verschillende toepassingen van deze stof: een jeans winterjas bijvoorbeeld, of een jeans avondjurk, of gewoon een jeans colbert. Je ziet zowel lichte als donkere kleuren, en daarmee met nagellak. Zelf hou ik van donkere jeans, dus ook van echt blauwe nagellak, zoals Danny Boy Blue van Rimmel60seconds €4,07

 

4 Juweeltinten

En dit is mijn lievelingstrend: diepe warme kleuren, zoals donkergroen, dieppaars, en okergeel. Juist als deze tinten in fluwelen stoffen zijn uitgevoerd, worden deze kleuren nog rijker en dieper. Best lastig dus om zo’n intense kleur nagellak te vinden uit te voeren. Mijn favoriete is Wild for Violet Sally Hansen Miracle Gel €10,99

 

5 Seventies Inspired

De zeventiger jaren zijn terug, en dan niet eens met een knipoog, maar gewoon echt! Dus als je nog een uitlopende midirok in de kast hebt hangen, een geruit kort A-lijn jurkje of kleurrijke nepbonten jasjes… Doen! De kleuren die bij deze trend passen zijn een beetje zoals je je kamer vroeger inrichtte, dus van oranje tot flessengroen.

H&M €4,99

 

6 Chocolade­bruin

Chocolade met een beetje cappuccino, wat heb ik zin in deze trend! Nu ben ik sowieso al jaren fan van bruintinten… Die vind ik chic. Maar dit seizoen wordt bruin echt het nieuwe zwart, en kun je de bruintinten volop met elkaar combineren. Heb je twijfels, probeer eerst Kronalogical Order van OPI infinity Shine €15,25

 

 

 

Anita Willemars volgt al ruim 25 jaar alle trends op de voet. Voor Franska.nl vlogt ze wekelijks over nieuwe beautyproducten en laat ze zien wat wel en zeker ook wat niet werkt.

Fotografie: Esmee Franken. Visagie: Linda van Iperen. Haarstylist: Mandy Huijs.