Rond
is hot

 

Heerlijk, een beetje rondstruinen in designstad Milaan. Sonja komt met de leukste en mooiste trends thuis, en die laat ze ons dan weer zien. Goed geregeld.

 

 

Naar Milaan ga ik altijd voor twee dingen: het eten en het design. De route afstemmen op een restaurantje is dan ook geen uitzondering. Om de hoek van mijn favoriete restaurant (niet heel hip, wel heel lekker) zit toevallig ook de showroom van een van mijn favoriete ontwerpers: Piet Boon. Een kanjer van een interieurontwerper die al heel wat jaren aan de weg timmert met zijn beeldschone ontwerpen. Na de MTS Bouwkunde begon hij zijn loopbaan als aannemer en timmerman wat volgens Piet de basis heeft gevormd voor zijn succes. Het houdt hem met beide benen op de grond.

 

Kenmerken van zijn stijl zijn strakke lijnen, soberheid en prachtig subtiel kleurgebruik. Heel verrassend dus aan zijn nieuwste collectie zijn de ronde vormen die de boventoon voeren. Ronde karpetten, laag- en hoogpolig maar vooral ontzettend zacht en comfortabel om op te lopen. Ronde salontafels, ronde banken en fauteuils bekleed met luxe fluweel in vergrijsde pasteltinten. Of eigenlijk grijzen met een druppeltje pastel, want zo subtiel zijn de kleuren. Ik vind het wel wat hebben, het heeft iets zachts en het lijkt net alsof de energie wat gemakkelijker kan stromen door die zachte lijnen. Of dwaal ik nu te ver af…
 


 

Zoals ik eerder al schreef is Piet Boon ook de ontwerper van een van de mooiste restaurants die ik ken. Zijn drie interieurboeken behoren tot de best verkochte in de Benelux. Ook ontwierp hij een auto voor Land Rover, een boot, een industrieterrein, het interieur van diverse restaurants en van winkels in de P.C. Hooftstraat en… een woonwijk.

 

Wat zo mooi is aan dit kaliber ontwerpers is dat ze de toon zetten voor het verdere interieurlandschap. Het zal vast niet lang duren of de mainstream woonmerken volgen. Dan zijn de ronde kleedjes, banken en salontafels gewoon te vinden bij je favoriete bouwmarkt. En heeft onze Piet allang weer iets nieuws bedacht waar we blij van kunnen worden.

 

 

Sonja Balfoort heeft een grote liefde voor interieur, food en garden. Ze is dol op magazines en reist graag. Sonja is getrouwd en heeft twee kinderen.

Fotografie: Een beetje van Piet Boon en een beetje van mijzelf…