Slapen bij de Mona Lisa, wie wil dat nou niet?

 

 

Altijd al eens op een heel bijzonder plekje willen slapen? Waar werkelijk niemand anders de kans voor krijgt? Dan heb ik een wereldtip voor je.

 

 

Voor de allereerste keer in de geschiedenis krijg je de kans om een nachtje in het Louvre in Parijs te slapen. Onder de beroemde glazen piramide die dertig jaar geleden voor het museum werd gebouwd, wordt een mini-piramide geplaatst waar jij dan samen met je reisgenoot mag overnachten.

 

Maar dat is nog niet alles. Want net zoals president Obama en supersterren Beyoncé en Jay-Z heb je die avond het hele gebouw voor jezelf alleen! Als je alle 35.000 kunstwerken wil zien dan ben je natuurlijk wel even bezig. En daarom mag je je eigen selectie maken. Samen met een kunsthistoricus ga je het museum ontdekken en zal er na afloop een geweldig extravagant feestmaal voor jullie klaarstaan. Als klap op de vuurpijl wordt er ook nog een concertje georganiseerd in de kamer waar keizer Napoleon III altijd naar dromenland vertrok. 

 

Wil jij kans maken op dit superduper bijzondere nachtje weg? Ga dan naar de website en meld je vóór 12 april 23:59 uur aan door de volgende vraag te beantwoorden: Waarom ben jij Mona Lisa’s perfecte gast? Misschien ben jij wel de gelukkige!

 

 

mona lisa met touristen ervoor

 

Ik vind zelf eigenlijk ook wel dat ik deze prijs mag winnen. De enige keer dat ik ooit in het Louvre was, stonden er ruim zevenhonderd andere mensen vóór mij naar de Mona Lisa te kijken. Ik heb dus alleen maar haar handen gezien en helaas niet die wereldberoemde glimlach. Dat was wel een beetje jammer…

Door: Irene Smit

Irene is redacteur bij Franska.nl. Met haar man, twee pubers en een teckel woont ze in Haarlem. Ze zou graag willen zingen als Ella Fitzgerald en koken als Nigella Lawson. Tot het zover is, blijft ze lekker schrijven over allerlei zaken die haar verbazen.

Afbeelding van Irene Smit