Sla aflevering 1 van Meghan en Harry gerust over

 

Saaier wordt het niet.

 

 

 

Ken je die mensen die deze week al schreven dat de documentaire van Harry en Meghan Buckingham Palace stevig aan het schudden zou brengen en dat alle spin doctors van Engeland klaar zaten met een plan van aanpak? Nou, die kunnen weer even rustig achterover leunen. Tenminste, als aflevering 2 en 3 net zo saai zijn als aflevering 1.

 

Ik heb hem net even snel bekeken (voor jullie, voor jullie) en ik vond het helemaal niets. Nou ja, hartstikke leuk hoor, om de eerste appjes van Harry (prins Haz) en Meghan (M) en de eerste liefdesfoto’s te zien, maar de ‘s’ staat hierbij echt voor ‘schattig’ en niet voor ‘schokkend’. Na ongeveer dertig minuten te hebben gebruikt om de ontmoeting te duiden (hij was de eerste keer te laat, zij de tweede), ging het voorzichtig terug in de tijd. Naar de geboorte van Harry, om precies te zijn. De tweede helft van de documentaire werd gebruikt om de bijzondere status van Harry te tonen. Hoe alles wat hij deed wereldnieuws was en hoe hij toen al dacht: hoe kan ik ooit een vrouw vinden die in staat en bereid is om alles wat er bij mijn familie hoort te dragen?

 

Vervolgens gaan we terug naar de liefde van Harry en Meghan, hun onbespiede maanden en de chaos toen het nieuws uitlekte. En dat is het zo ongeveer.

 

Dus een must see? Totaal niet. Wel heerlijk om de echte Diana te zien in alle oude beelden. Vooral nu het laatste seizoen van The Crown zoveel paralellen heeft met dit levenshoofdstuk van Harry en je letterlijk dezelfde scènes in het echt ziet die je net bij The Crown hebt geconsumeerd.

 

Ik hoop op meer waar voor mijn centen in deel 2 en 3, maar dit was wat schokeffect betreft ver beneden de maat.

 

 

 

Door: May-Britt Mobach

Afbeelding van May-Britt Mobach