Sinaasappel-venkelsalade

 

Deze traditionele Siciliaanse salade op mijn bord vanavond. Lekker fris!

 

Deze traditionele Siciliaanse salade van sinaasappel en venkel komt uit het kookboek Sicilië. Dit gerecht wordt op het hele eiland geserveerd en nu misschien ook wel bij jou thuis. Want wat is dit een lekkere salade. Zeker op een zomerse dag. 

 

Dit heb je nodig

  • 3 sinaasappels
  • 2 witte venkelknollen, houtige uiteinden en taaie buitenbladeren verwijderd, in dunne plakken
  • 4 el extra vergine olijfolie
  • een kleine handvol pistachenoten, grof gehakt
  • een kleine handvol wilde venkel, venkelgroen of dille
  • een handvol groende olijven, ontpit en grof gehakt (optioneel)
  • ½ groene chilipeper, fijngehakt (optioneel)
  • zout en versgemalen zwarte peper

 

Zo maak je het

Schil twee sinaasappels en snijd de partjes eruit. Doe dit boven een kom om het sap op te vangen. Snijd de derde sinaasappel in heel dunne plakjes en hou die apart. Meng de sinaasappelstukjes en de overige ingrediënten met elkaar in de kom en breng op smaak met zout en peper. Verdeel over een serveerschaal en garneer met de plakjes sinaasappel.

 

 

Tip: Voeg 400g stukjes gare kip toe voor een maaltijdsalade.

 

 

 

Sicilië

Giancarlo & Katie Caldesi

€24,95

Uitgeverij: Good cook

 

 

Door Meagan Suares