Sfogliatella: het Italiaanse antwoord op croissant

 

 

Onze lieve collega’s van FavorFlav hebben van eten hun vak gemaakt. Je moet bij deze lekkerbekken zijn voor de beste recepten, geinige weetjes en de laatste eettrends. Willen wij natuurlijk ook van op de hoogte zijn. Vandaag: Sfogliatella, wat is het eigenlijk?

 

 

Simpel gezegd: een gevuld zoet broodje, dat vaak bij het ontbijt wordt gegeten. Hij komt in twee varianten: de Riccia en de Frolla.

 

Riccia
De Riccia heeft meestal de vorm van een schelp en heeft een vlokkige buitenkant. Dit zou je kunnen zien al de originele versie van de Sfogliatella.

 

Frolla
De Frolla is een simpelere versie van de Sfogliatella en wordt gemaakt van kruimeldeeg waardoor het een gladde buitenkant heeft.

 

Vulling
Traditioneel wordt de Sfogliatella gevuld met een zoete mix van ricotta en griesmeel met gekonfijte sinaasappel. Tegenwoordig zijn er ook andere vullingen die uiteenlopen van kaas naar amandelspijs.

 

Ontbijt
We zeiden het eerder al even: de Italianen eten ‘m als ontbijt, liefst met een cappuccino. Het summum: als hij net uit de oven komt. Dan is hij het allerlekkerst. Kortom: een must try als je naar Napels gaat!

Door: Redactie FavorFlav