4x waarom groene zeep een lifesaver is als je pubers hebt

 

Ken je dat: je puber kookt en daarna is je keuken een puinhoop. Alles op het aanrecht plakt of is aangekoekt. Dan kan je niet zonder dit magische middel.

 

 

 

Al jaren hoop ik op een wonder als mijn pubers in de keuken staan. Van het maken van een tosti tot het bakken van een ei: de keuken wordt altijd een grote zooi. Ik hoef nog net niet de brandweer te bellen, maar als de rook is opgetrokken word ik altijd een beetje wanhopig. Ze ruimen het op hun manier op, maar dat is niet mijn manier van smetteloos fris. Alles op het aanrecht plakt of is aangekoekt en zie het dan maar weer eens schoon te krijgen allemaal.

 

Maar mij maak je niet meer gek sinds ik ouderwetse groene zeep in het keukenkastje heb staan. Daar krijg je zo ongeveer alles mee schoon wat pubers aanraken.

 

  1. Wat dacht je van de vlekken na gemorste tomatenketchup op je vloerkleed? Met een vochtige doek smeer je een beetje vloeibare groene zeep op de vlek, even deppen en laten inwerken en daarna schoonwrijven.
  2. Grasvlekken in een spijkerbroek na een potje voetballen haal je easypeasy weg door een beetje groene zeep op de vlek te smeren. Ook dit laat je even inwerken en daarna draai je in de wasmachine het gewone programma. Tadaaaa. Schoon!
  3. Als een van de pubers spaghetti Bolognese maakt vind ik dat heus wel lief. Het is wat minder dat daarna mijn beauty van een gietijzeren pan in miserabele staat op het gasfornuis aangekoekt en wel achterblijft met een dikke laag aangebrande tomatensaus op de bodem. Ook hier is groene zeep mijn lifesaver. Ik mik een dikke klodder groene zeep in de pan en los die op met water. Dan ga ik even wat leuks doen en na een uurtje spoel ik fluitend de pan af onder de warme kraan. Een kind kan de was doen.
  4. Misschien een raar praatje maar pubers hebben ook vaak last van luizen. Komt omdat ze zo vaak met hun hoofden bij elkaar zitten als ze op elkaars telefoon kijken. Dus luizen steken makkelijk van het ene hoofd naar het andere over en zie ze dan maar eens weg te krijgen. Je zult het niet geloven maar dat gaat dus heel eenvoudig met groene zeep. Smeer je haar in met groene zeep, wikkel het in met plastic huishoudfolie en laat het een uurtje intrekken. Daarna goed uitspoelen en je haar eerst naspoelen met goedkope crèmespoeling en daarna met natuurazijn. Geen luis meer te zien!

 

Heb jij nog een goede tip met dit goedkope schoonmaakgoud?

 

 

 

Door: Irene Smit

Irene is redacteur bij Franska.nl. Met haar man, twee pubers en een teckel woont ze in Haarlem. Ze zou graag willen zingen als Ella Fitzgerald en koken als Nigella Lawson. Tot het zover is, blijft ze lekker schrijven over allerlei zaken die haar verbazen.

Afbeelding van Irene Smit