Nu het zomerse weer eindelijk echt in aantocht is heb ik het perfecte windagkado voor je geregeld. Ik zou maar snel kijken wat het is.

 

 

 

Een paar jaar geleden verhuisde de Haarlemse Dana Smit (nee, geen familie van me) naar Londen om te gaan studeren. Ze wilde profiler worden, iemand die rechercheurs helpt met het maken van een profiel van een nog onbekende dader van een misdaad. Meteen na haar studie kon ze al bij de Londense Metropolitan Police als detective aan de slag, terwijl ze ondertussen ook nog aan de weg timmerde als actrice en model. En dan kan ze ook nog schrijven…

 

Wat is er dan mooier dan haar eigen ervaringen als rechercheur en acteur te gebruiken voor een psychologische thriller? Dat is haar buitengewoon goed gelukt in de pageturner Zonder Schuld, het eerste deel uit de Hazel Kramer-reeks.

 

‘Hazel Kramer wordt op een ochtend gebeld door Adam Palmer, inspecteur bij de Londense politie, die haar hulp vraagt bij een uitzonderlijke moordzaak. Het slachtoffer en de plaats delict zijn bedekt met afval en alle sporen van de dader zijn gewist. Het doet Hazel denken aan een zaak uit het verleden en ze neemt contact op met Julius Bell, een meedogenloze advocaat. Hij stemt toe te helpen, maar onder één voorwaarde: hij wil bij de zaak betrokken blijven. De tijd dringt, er worden meer moorden gepleegd en de leugens stapelen zich op. Julius, Adam en Hazel gaan op zoek naar de dader, maar langzaam komt Hazel erachter dat niemand de volledige waarheid spreekt, ook Julius en Adam niet. Ze staat er alleen voor. Als ze vervolgens ook twee dagen uit haar eigen geheugen kwijtraakt slaat de twijfel toe, kan ze zichzelf niet eens meer vertrouwen? Ze moet alles op alles zetten om de zaak op te lossen en haar reputatie te redden; lukt het haar de moordenaar te vinden, en ten koste van wie?’

 

De politiepraktijken in het boek zijn op waarheid gebaseerd, wat het allemaal nog veel spannender maakt, waardoor je het boek pas weglegt als je het uit hebt.

 

 

Iets voor jou? Stuur dan een mailtje met je adresgegevens aan winnen@franska.nl en wie weet kan het boek straks met je mee in de vakantiekoffer.

 

 

 

Door: Irene Smit

Irene is redacteur bij Franska.nl. Met haar man, twee pubers en een teckel woont ze in Haarlem. Ze zou graag willen zingen als Ella Fitzgerald en koken als Nigella Lawson. Tot het zover is, blijft ze lekker schrijven over allerlei zaken die haar verbazen.

Afbeelding van Irene Smit