Scheerschuim wordt ook jouw perfecte schoonmaakmiddel

vrouw scheerschuim

 

De flessen met groene zeep en azijn kun je wel weggooien want dit simpele spul wordt ook jouw perfecte schoonmaakmiddel

 

 

Ik ben hartstikke schoon, maar ook hartstikke lui en ik zie heus wel dat hier en daar eens wat beter moet poetsen. Kalkspetters op de kranen in de badkamer, vlekken in het kleed bij de bank. Maar mij krijg je niet gek, want ik heb een supersimpele oplossing gevonden die korte metten maakt met vlekken.

 

 

Stomverbaasd was ik toen ik las dat ik met zoiets simpels als scheerschuim de boel in huis weer spic en span krijg. Kalkaanslag verdwijnt als sneeuw voor de zon als je de kranen in je keuken of je badkamer met een schone doek en wat scheerschuim insmeert. Even laten intrekken en voila, alle kalkspetters zijn weg. Als je je roestvrijstalen afzuigkap weer wil laten shinen is dit schuim je beste vriend! Je smeert ‘m helemaal in met het schuim en met een schone doek wrijf je het oppervlak weer na. Het werkt ook als een tierelier op je spiegels. Je smeert er gewoon scheerschuim op, laat het weer even zitten en haalt het weg met een schone, droge doek. Ze zijn lekker schoon en ze beslaan ook niet meer. Dit is dus ook een goeie tip voor je autoruiten. Want hoe irritant is het als je autoruiten steeds beslaan en jij ze met je handen schoon moet maken zodat je zicht op de weg houdt.

 

 

Maar dat is nog niet alles. Vlekken op het kleed, het tapijt of de stoffen autobekleding krijg je ook supersimpel weg met dit goedje. Je wrijft een beetje schuim in de vlek en laat het daarna even intrekken. Dan spoel je na met schoon water en er is geen vlek meer te zien. En als je een aangekoekte ovenplaat hebt is ie zo weer als nieuw als je hem bedekt met scheerschuim en hem dertig minuutje in de oven zet op 50ºC. Daarna af laten koelen en je kunt alle viezigheid er zo met keukenrol afvegen.

 

 

Nu hoor ik je denken, dat kan toch nooit wat zijn? Nou geloof mij maar, het werkt echt!

 

 

Bron: Welke.nl

Door: Irene Smit

Irene is redacteur bij Franska.nl. Met haar man, twee pubers en een teckel woont ze in Haarlem. Ze zou graag willen zingen als Ella Fitzgerald en koken als Nigella Lawson. Tot het zover is, blijft ze lekker schrijven over allerlei zaken die haar verbazen.

Afbeelding van Irene Smit