Die Scandinaviërs weten wel wat mooi is!
 

Sonja: Het is maar goed dat ik een superstrak woonbudget heb waar ik me altijd braaf aan houd. Dit nieuwe kastje dan even niet meegeteld… Maar daar kon ik echt niets aan doen, ik drukte per ongeluk op bestellen :)

 

Het huis waar we hier een kijkje nemen zit bomvol fijne inspiratie. Echt een droomhuis. De basis is hier al direct goed met de betonvloer en prachtige raampartijen. Dat kan bijna niet misgaan. In de woonkamer hebben ze een elementenbank neergezet in twee verschillende kleuren. Heel verassend! En heb je een vrij grote woonkamer in te richten, dan zijn meerdere vloerkleden een mooie oplossing.

 
Een ronde tafel maakt eten met elkaar nóg gezelliger

 

In de eetkamer staat een ronde tafel, wat eten met elkaar nog gezelliger maakt. De grijze stoeltjes zijn ook weer eens wat anders dan de standaard witte die je zo vaak ziet. Grijs werkt prima als je net even iets anders wil dan wit. De lampen boven de tafel zijn niet te missen, wat een funky exemplaren. Mooi als je een plafond hebt van drie meter of hoger.

 

 

 

De verlichting in de keuken valt ook direct op. Mooie bollen en zonder kapje. Het aanrechtblad is van beton, lekker stoer. Ze houden hier ook van gewaagd, het andere keukenblok is zwart. Ik schreef hier eerder dit over, zo mooi! De metrotegels maken het helemaal af, ze kunnen nog steeds.

 

 

Voor mooie plaatjes, kaarten, uitnodigingen of ander leuk gefrutsel is dit wandrek heel handig. Je maakt als het ware een moodboard van al je vondsten. Voor je belangrijke aantekeningen is er een speciaal vakje waar je ze kunt bewaren.

 

 

In de slaapkamer zijn de kleuren sober grijs met fris wit. De kleur komt van het beddengoed, wat heel handig is. Zo kun je gemakkelijk wisselen naar bijvoorbeeld geel of roze als je daar zin in hebt. Qua kleur is dit wel zo’n beetje de max geweest, in de rest van het huis vind je bijna geen andere kleuren dan grijzen, wit en naturellen. Dat is kenmerkend voor veel Deense huizen.

 

Dat die Denen verstand van inrichten hebben kunnen we goed zien in dit huis. Maar jullie hebben vast ook mooie huizen of niet? Stuur je een fotootje met je pronkstuk?

 

Sonja Balfoort heeft een grote liefde voor interieur, is een bescheiden foodlover en tuiniert graag zonder groene vingers. Denkt altijd aan die roze olifant en is dol op magazines en mooie uitzichten. 

Fotografie: House Doctor