Binnenkijken
bij mij thuis

 

Geen mens die mij zo goed heeft bestudeerd als meneer S, vandaar dat ik hem hier even de kans geef een binnenkijkertje in mijn dagelijks leven te geven. Strikt privé deze ontboezemingen en dus ook eigenlijk niet voor publicatie bedoeld. Dus of je het een beetje onder ons wilt houden.

 

Franska volgens meneer S:

 

Franska is een heel raar mens. Ze staat ’s ochtends belachelijk vroeg op, begint meteen heel vriendelijk te doen tegen iedereen, aandacht, tijd, aardige gesprekken, kortom… gewoon lief te doen. Denkt eerst aan een ander en daarna pas aan zichzelf. Echt schattig.

 

Ik stink er elke dag weer in

 

Dat duurt dus niet lang. Na een poosje krijg je een snauw omdat ze ineens haast heeft. En wie z’n schuld is dat? Lijkt wel de mijne. Ineens hè, dat zie je dus niet aankomen. Blijkbaar kan ze niet zo goed timen of klokkijken. Vervolgens blijft ze nog een hele tijd heen en weer rennen en loopt op die manier minstens 38 keer hetzelfde stuk.
Verkleedt zich nog een keertje tussendoor. Gaat haar haar doen in de badkamer. Duurt zeker een kwartier en dan komt dan exact hetzelfde weer tevoorschijn. Zonde van de tijd dus. Legt van alles op rare onvindbare plekjes. Loop met schoenen en tassen te zeulen.

 

Raakt dingen kwijt en vindt ze weer. Best knap als je dat zo snel kunt. Af en toe wat gefoeter. Alsof ík er iets aan kan doen. Ik vraag me soms weleens af of ze zelf begrijpt waar ze zo druk mee kan zijn. Stoot zich ook zo hier en daar in al het gehaast. 

Maar dan geeft ze weer geen krimp. Ook vreemd. En ineens. Plof. Zit ze weer en heeft alle tijd van de wereld. Lijkt maar zo. Want even later begint het rennen opnieuw en draait ze als een blad aan de boom om en begint weer aardig te doen. Hum. Mij hoor je niet, hoor. Ik denk er het mijne van. Gelukkig ben ikzelf compleet normaal. Kun je van haar niet zeggen.

 

En als ik heel eerlijk mag zijn? Ik trek het wel hoor, want op een gegeven moment gaat ze naar buiten, stapt in haar auto en laat mij heerlijk achter. Heb ik ook m’n rust weer. Want het is best vermoeiend de hele dag zo’n type om je heen. Pfff.

 

 

X van Sippi (bijgenaamd meneer S) Zzzz…Rrrrrr

 

 

Door Franska

Fotografie portret: Esmée Franken. Visagie: Charlotte van Gulik, Haar: Isabella Greuter