Black beauty

Sonja: Veel mensen kopen een keuken in een veilige, voor de hand liggende kleur. Meestal wit. Maar kijk eens hoe mooi (en basic) een zwarte keuken kan zijn?

 

 

Wat zou jij kiezen als je nu een nieuwe keuken zou kopen? Ik heb een paar mooie zwarte keukens gevonden om te laten zien dat zwart helemaal niet zo out-of-the-box is.

 

 

 

 

 

 

Een zwarte keuken springt in het oog. En wil je een blikvanger, dan is dat dus een prima keus.
Bedenk ook dat zwart niet gewoon zwart is: het is er in veel verschillende tinten en materialen, denk aan hoogglans en mat, of zwart gebeitste frontjes. Je kunt ook kiezen welke grote elementen je zwart maakt: je kookeiland, je wandkeuken… En inmiddels zijn er net als in de badkamer genoeg zwarte kleinere onderdelen. Van ovens en afzuigkappen tot marmer voor het blad en zelfs zwarte kranen. Dus ook als je alles in het zwart wilt hebben, kan dat. En is er keuze genoeg.

 

Ben je er niet zo zeker van dat je na vijf jaar nog steeds dol bent op je uitgesproken keuken? Dan kun je gewoon terecht bij Ikea en wissel je de frontjes. Ikea heeft ook een duurzame, stijlvolle keuken, de Kungsbacka, gemaakt van hergebruikt hout en gerecyclede PET-flessen. En er zit maar liefst 25 jaar garantie op!

Ook bij KVIK hebben ze deze keukenkleur tot in de puntjes gebruikt voor hun ontwerpen. Dit Deense merk maakt designkeukens voor een heel betaalbare prijs. Hier zie je ook dat zwart op zwart prachtig kan zijn.

 

 

 

Nog twee tips:

1. Kies je voor een zwarte keuken, zorg er dan dat er via een raam daglicht in je keuken komt. Pas dan zie je de mooie structuren en materialen van het zwart (anders heb je de kans dat het een donker blok lijkt). Licht is dus cruciaal.

2. Het staat vooral mooi als je het zwart van de keuken combineert met hout: een tafel, een aanrechtblad of een houten vloer, het maakt niet uit wat: zwart en hout versterken elkaar.

 

Als ik nu opnieuw mocht kiezen, zou ik het wel weten. Jij?

 

 

 

Sonja Balfoort heeft een grote liefde voor interieur, food en garden. Ze is dol op magazines en reist graag. Sonja is getrouwd en heeft twee kinderen.

Fotografie: Kvik, Ikea.