Sanditon. De nieuwe verslaving van Irene 

 

Nadat ik The Crown in één adem had uitgekeken viel ik toch een beetje in een zwart gat. Want naar welk kostuumdrama moest ik nu kijken?

 

Kostuumdrama, ik ben er gek op. Zet een aantal actrices in een mooie lange jurk, doe er een koets met paarden bij en een lange knappe man en ik ben om. Daarom kijk ik ook zo graag naar BBC First.

 

Vanaf aanstaande zondag is daar een nieuwe serie te zien: Sanditon. Gebaseerd op de incomplete roman van Jane Austen. In 1817 schreef ze 11 hoofdstukken van dit verhaal, maar Jane heeft het nooit voltooid. Waarschijnlijk omdat ze ziek werd en later overleed.

 

 

Ik heb de eerste aflevering al gezien en viel bijna van m’n stoel. Het is zo’n fantastisch drama waarin werkelijk alles tot in detail klopt. Van de acteurs tot de kleding en de omgeving. Het is prachtig gefilmd en vanaf het begin word je het verhaal ingezogen.

 

Sanditon dus. Over het meisje Charlotte (gespeeld door Rose Williams) dat haar saaie leventje op het platteland inruilt voor een nieuw avontuur bij Tom (Kris Marshall) en Mary Parker (Kate Ashfield) in het slapende badplaatsje Sanditon. Tom hoopt dat zijn flamboyante broer Sidney (Theo James) en zijn beroemde vrienden van Sanditon een mondaine plek voor the rich and famous weten te maken. Maar wat is de relatie tussen Sidney en Charlotte?

 

Alles komt voorbij. Liefde en intriges. Macht en ongeluk. Kijken dus. Vanaf aanstaande zondag 26 januari om 21.00 uur op BBC First.

 

Dat dit mijn nieuwe verslaving wordt, dat snap je.

 

Door: Irene Smit

Irene is redacteur bij Franska.nl. Met haar man, twee pubers en een teckel woont ze in Haarlem. Ze zou graag willen zingen als Ella Fitzgerald en koken als Nigella Lawson. Tot het zover is, blijft ze lekker schrijven over allerlei zaken die haar verbazen.

Afbeelding van Irene Smit