Ruim je kamer op

 

 Deze moeder maakte broodjes smeren iets leuker voor zichzelf.

 

 

Je kent ze wel, of je hebt ze misschien wel eens gezien: die papieren zakken waar Amerikaanse ouders broodjes voor hun kinderen in doen. Net even anders dan de Nederlandse broodtrommels of boterhamzakjes.

 

Whitney Cicero maakt er tijdens het inpakken van deze zakjes een feestje van voor zichzelf. Ze schrijft er elke dag een andere boodschap op voor haar dochter van veertien en haar twaalfjarige zoon. Klinkt niet raar, toch? Je kan prima iets erop schrijven met een stift. Doen wel meer ouders. Maar Whitney schrijft de meest passief-agressieve dingen op voor haar kinderen. Kijk maar even.

 

‘Ruim je kamer op.’ ‘Doe je jas aan.’ ‘Niet op je telefoon zitten.’ ‘Ga eerder naar bed.’

 

Op deze zakjes kreeg ze enorm veel reacties, toen ze het op haar Instagram-account plaatste. Mensen wilden ze zelfs kopen. Je raadt het al. Ze zijn dus ook te koop op haar website. Gewoon om je kinderen af en toe te pesten, vindt ze.

Door: Meagan Suares

Meagan woont in een studentenhuis in hartje Amsterdam met zes gillende huisgenoten. Studentenmaaltijden vindt ze maar niks, dus staat ze elke avond in de keuken voor iedereen te koken. Ze is dol op reizen, gezelligheid, lekker eten, drinken en ‘af en toe’ sporten.

Fotografie: Nikita Holst

Afbeelding van Meagan Suares