Rode wijn en chocola werken verjongend (yes!)

 

Vergeet botox, fillers, alles — eet gewoon chocola en drink er rode wijn bij en je zit gebakken.

 

Zo simpel — en vooral: zo lekker — kan het leven zijn. Nou ja, het ligt natuurlijk allemaal iets genuanceerder, maar het is wel echt wetenschappelijk bewezen. Rode wijn en chocola laten je jonger lijken. Of beter gezegd: brengen je lichaam in een verjongingsproces.

 

En dat komt door het stofje resveratrol, waar ik tot op vandaag nog nooit van gehoord had maar het is nú al mijn favoriete stofje. Het is bewezen dat met een chemische substantie vergelijkbaar aan resveratrol de menselijke cellen zichzelf vernieuwen en verjongen, dus kom maar op daarmee. En in plaats van die chemische dingen binnen te krijgen, of in crèmes te doen, kun je het dus ook gewoon binnenkrijgen. Zonder chemicaliën. Is waarschijnlijk nog een stuk gezonder ook, toch?

 

En die resveratrol zit dus volop in rode wijn en chocola. En hoe goed zijn die dan voor jouw huidcellen? Nou, doktoren staan er helemaal van versteld. ‘When I saw some of the cells in the culture dish rejuvenating I couldn’t believe it,’ aldus dr. Latorre. ‘These old cells were looking like young cells. It was like magic.’ MAGIC. Precies wat we nodig hebben voor die eeuwige jonge looks.

 

Nu neem ik rode wijn en chocola als voorbeeld omdat — lijkt me vanzelfsprekend — dat de twee producten zijn met dit stofje waarvan het gewoon heel goed nieuws is als je er meer van kan eten en drinken. Maar mocht je even alcoholvrij zijn en om één of andere onverklaarbare redenen geen chocola lusten: vrees niet. Het zit namelijk ook in pinda’s, druiven (op zich niet verrassend gezien de rode wijn) en verschillende soorten bessen.

 

Voordat je nu naar de supermarkt sprint om tachtig Milka- en Kinder Bueno-repen in te slaan: dat werkt dus niet heel productief. Resveratrol is vooral te vinden in pure chocola. Hoe puurder, hoe jonger dat huidje. Maar ik begin absoluut even met een glas rode wijn. Prima doel om mijn geld aan uit te geven in plaats van aan al die dure crèmes… PROOST.

Door: Wieke Veenboer

Wieke Veenboer woont in Amsterdam. Ze is een graag geziene gast in de Amsterdamse horeca en probeert af en toe zelf een keukenprinses te zijn. Ze houdt van reizen, verslindt boeken maar speelt ook Netflix uit.

Afbeelding van Wieke Veenboer