Roberto Jacketti & the Scooters zijn weer terug

Roberto Jacketti Scooters

 

Oooh, dit is echt het beste nieuws van de dag, want als je hier niet vrolijk van wordt dan weet ik het niet meer.

 

 

 

Na Doe Maar en de Dolly Dots komt nu ook deze fantastische band uit de jaren 80 weer samen. Want nu heeft Roberto Jacketti & the Scooters een nieuwe theatertour aangekondigd. In 1984 scoorden zij een megahit met hun ‘I save the day’. Een nummer dat eenmaal in je hoofd er voorlopig niet meer uitging. Al was het maar vanwege de tekst ‘Sometimes people say, I’m mad, hiiiiiiiiiiiiiiiii’ Met die megahoge lange uithaal en dan dat grijnzende gezicht van zanger Erik van der Hoff erbij. Niet normaal, wat had ik een crush op die man.

 

 

Ze begonnen ooit met een bandje toen ze nog op school zaten. Inmiddels lopen de mannen tegen de zestig maar zijn nog even enthousiast als toen. Hoewel ze in 1989 als band uit elkaar gingen bleef de vriendschap bestaan. Ze gingen allemaal hun eigen weg waarbij Erik nog regelmatig als presentator op televisie te zien was. Nog steeds keek ik ademloos naar Erik. Wist je trouwens dat hij een van de bedenkers is van Hello Goodbey waarbij Joris Linssen mensen op Schiphol interviewt?

 

 

Maar even terug naar toen en nu, daarover zegt Erik: “Jarenlang was het een terugkerende vraag; gaan we nou op tour, ja of nee? Nu is het moment aangebroken dat we de vraag niet langer kunnen weerstaan. We gaan het doen! Met een vrolijke show reizen we met het publiek door de jaren 80. We delen feitjes, en anekdotes en natuurlijk ontbreken onze favoriete hits uit de 80’s niet. Kortom: een ultieme jaren 80 avond uit. We kijken er naar uit! ”

 

 

Nou, ik kan je vertellen, ik ook! Vanaf november spelen ze in theaters door het hele land. Voor de complete lijst en kaartjes kijk je hier

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Door: Irene Smit

Irene is redacteur bij Franska.nl. Met haar man, twee pubers en een teckel woont ze in Haarlem. Ze zou graag willen zingen als Ella Fitzgerald en koken als Nigella Lawson. Tot het zover is, blijft ze lekker schrijven over allerlei zaken die haar verbazen.

Afbeelding van Irene Smit