Rob, Matthijs en de chansons

 

Ik heb een zwak voor Rob van de Snollebollekes. Het is dat ik al jaren vaste verkering heb, maar anders…

 

 

Nooit gedacht dat ik ooit met carnavalsmuziek mee zou zingen, maar als de Snollebollekes voorbijkomen ga ik ook automatisch van links naar rechts. Door deze megakraker werd Rob Kemps uit het Brabantse Best in één klap een BN’er, maar dan eentje van het nuchtere soort. Wat een verademing is deze leukerd tussen al die haantjes op tv. En toen hij bij zijn overwinning zei dat je met LTS-zwakstroom zelfs De Slimste Mens kon winnen, kon hij bij mij niet meer stuk.

 

 

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Een bericht gedeeld door Rob Kemps (@robkemps13)


 

Rob heeft niet alleen verstand van Brabantse feestmuziek, hij heeft ook een enorme, gedetailleerde kennis van Franse chansons. Hij woonde zelfs een tijdje in Parijs om meer over zijn held Jacques Brel te weten te komen. Dat vond Mathijs van Nieuwkerk, een groot bewonderaar van Charles Aznavour, zo leuk dat ze besloten om er samen een programma over te maken. Met z’n tweeën vertrokken ze naar Parijs waar ze in vier afleveringen op zoek gaan naar de verhalen achter grootheden als Edith Piaf, Serge Gainsbourg en naturellement de grote Aznavour
 

 

 

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Een bericht gedeeld door Rob Kemps (@robkemps13)


 

Als een soort Peppi en Kokkie dwalen Rob en Matthijs door de stad en zo kom je als kijker steeds meer te weten over het leven van de artiesten achter deze heerlijke melancholieke muziek met een lach en een traan. De presentatie van Matthijs staat natuurlijk als een huis. En het enthousiasme van Rob is echt zo heerlijk om te zien, het zou me helemaal niks verbazen als we nog veel van deze leukerd uit Best gaan horen.

 
Kijken dus, Chansons! Vanavond vanaf 21.30 uur op NPO 1
 

 

 

 

Door: Irene Smit

Irene is redacteur bij Franska.nl. Met haar man, twee pubers en een teckel woont ze in Haarlem. Ze zou graag willen zingen als Ella Fitzgerald en koken als Nigella Lawson. Tot het zover is, blijft ze lekker schrijven over allerlei zaken die haar verbazen.

Afbeelding van Irene Smit