Rijke stink­erd

Robert de Niro gaat na een huwelijk van zo’n twintig jaar scheiden. Da’s natuurlijk hartstikke verdrietig. En één van de redenen waarom is op z’n minst opmerkelijk. Want wat zou jij doen met een partner waar een luchtje aan zit?

 

De bijna ex-mevrouw De Niro is op oorlogspad. Er staat namelijk nogal wat op het spel. Het echtpaar heeft een enorm vermogen dat verdeeld moet worden. Waar Robert himself nog probeert om de scheiding keurig te laten verlopen, gooit zijn Grace inmiddels met modder. Ze heeft in de echtscheidingspapieren laten opnemen dat de acteur zich soms dagenlang niet wast of scheert en geen schone kleren aantrekt. Het zou in hun chique appartement in New York zo stinken dat de ramen steeds open moesten staan om te luchten. Grace vindt zijn geur niet te harden en meent dat samenleven met de filmster en Oscarwinnaarinmiddels niet meer mogelijk is.

 
Tsja, een stinkende meneer is weliswaar geen feest, maar die kun je er nog op aanspreken (of ervan scheiden). Wat doe je als je een collega hebt die niet zo frisjes ruikt? Dat is echt een heel nare boodschap om te brengen. En funest voor iemands zelfvertrouwen. Maar dag in dag uit naast iemand zitten die wel een flinke douchebeurt kan gebruiken is ook weer zowat. Soms is er een medische oorzaak, soms heeft iemand het gewoonweg niet door. Hoe dan ook, de hygiëne van de één is de andere niet. Dus heb je er last van, dan zul je er iets van willen zeggen. Maar hoe?

 

Ooit had ik een hartstikke leuke collega. Ze zag er altijd superstylish uit, maar ze stonk een uur in de wind. Zo erg zelfs dat niemand uit ons team naast haar wilde zitten tijdens de lunch. Als het even kon probeerden we een werkplek te bemachtigen aan een ander bureau dan het hare.

 

 

Uiteindelijk durfden we het tijdens een borrel pas na twee wijntjes voorzichtig aan te kaarten. Ze schrok er natuurlijk van, het zweet brak haar uit. We zeiden maar dat we er zelf ook last van hadden (want dat schept een band) en stelden voor om een andere (heel sterke) deodorant te kiezen. Natuurlijk hoopten we stiekem dat ze die direct zou kopen, dan hadden wij er op de werkvloer ook wat aan. 

 
Maar ik vond het bijzonder vervelend om deze boodschap te moeten brengen. Laatst las ik een prachtige volzin die ik uit mijn hoofd ga leren: “Mag ik je iets persoonlijks zeggen? Het viel me net op dat je een beetje rook. Misschien moet je daar iets aan doen.”Mooier kan ik het niet maken, wel okselfrisser…

 

Door: Irene Smit

Irene is redacteur bij Franska.nl. Met haar man, twee pubers en een teckel woont ze in Haarlem. Ze zou graag willen zingen als Ella Fitzgerald en koken als Nigella Lawson. Tot het zover is, blijft ze lekker schrijven over allerlei zaken die haar verbazen.

Afbeelding van Irene Smit