Recept: rode wijn spaghetti

 

Onze lieve collega’s van FavorFlav hebben van eten hun vak gemaakt. Je moet bij deze lekkerbekken zijn voor de beste recepten, geinige weetjes en de laatste eettrends. Willen wij natuurlijk ook van op de hoogte zijn. Vandaag: Het recept van de rode wijn spaghetti.

 

In onze voortdurende zoektocht naar keukenlichtpuntjes in coronatijd, zal het niemand verbazen dat gerechten die pasta (!) met drank (!) combineren hoog scoren; bijvoorbeeld deze prachtige rode wijn spaghetti. Je kent inmiddels de onwrikbare formule toch? Hou je van rode wijn? Hou je van [vul maar in]? Dan ben je in for a treat!

 

De keukenhelden van Bon Appétit maakten dit op hun beurt naar een recept van restaurant Elena in Montreal, en het liep over van complimenten : ‘A showstopper; screamingly easy’ en ‘my kids loved it!!’ (Dat waren waarschijnlijk Fransen). Tip: gebruik wijn die je ook zou drinken, maar het mag zeker een fles zijn die je portemonnee geen pijn doet. Bijvoorbeeld een van de budget-opties van onze topsommeliers!

 

Ingrediënten

  • 6 knoflooktenen, fijngehakt
  • 2 el olijfolie
  • 1/2 tl chilivlokken
  • 125 g ongezouten roomboter, in blokjes gesneden
  • 1 fles rode wijn
  • zout
  • 400 g spaghetti
  • Parmezaanse kaas, geraspt

 

 

Zo maak je de rode wijn spaghetti

  • Meng de knoflook met de helft van de olijfolie in een kommetje.
  • Verwarm een pan met zware bodem op middel-laag vuur en giet de knoflookolie erin.
  • Voeg de chilivlokken toe en een kwart van de boter en bak ongeveer 3 minuten tot de knoflook goed geurig is maar nog niet gebruind.
  • Giet de wijn in de pan, zet het vuur ietsje hoger, en breng aan de kook.
  • Kook ongeveer 20-25 minuten zonder deksel in tot er ongeveer 2/3 van het mengsel over is en breng op smaak met zout.
  • Dek af en houd warm op een laag pitje of warmhoudplaatje.
  • Kook in de tussentijd de pasta zeer al dente, stop ongeveer drie minuten vóór de aangeraden kooktijd.
  • Giet de pasta af en doe de pasta in de pan bij de saus, samen met de rest van de boter.
  • Verhoog het vuur weer naar middelhoog tot de saus pruttelt, en hussel flink met bijvoorbeeld een houten vork van het slabestek, of een siliconen tang van goede kwaliteit.
  • Roer en hussel zo’n drie minuten door tot alle spaghetti goed bedekt is en de saus nog verder ingedikt.
  • Proef of er nog zout bij moet, en serveer direct in diepe borden met een sliert olijfolie en bestrooid met lekker veel
  • Parmezaanse kaas.

Bron en beeld: Bon Appétit

Door: Redactie FavorFlav