Radio 2 is goedkoper dan een facelift

 

Als je je jeugd nog eens over wil doen, luister dan naar NPO Radio 2

 

Iedere dag als ik in mijn autootje naar de redactie rijd, is het een feest der herkenning. Want hoe heerlijk is het om de dag te beginnen met een lekker muziekje en leuke dj’s. Hoewel Frank Dane echt een waardige opvolger van Edwin Evers is, was ik na het einde van Evers Staat Op, toch een beetje zoekende in radioland.

 

Maar daar was opeens Radio 2. In eerste instantie dacht ik: Dat Radio 2, dat is toch iets voor oude mensen? Maar guess what, dat is helemaal niet zo! Er wordt daar echt geweldige muziek gedraaid. 

 

Ruud de Wild, Rob Stenders, Gijs Staverman, allemaal helden uit mijn jeugd, toen ik naar mijn transistorradiootje luisterde tijdens het huiswerk. Ze komen gewoon allemaal weer voorbij en klinken nog net zo!

 

80’s

Rick Astley

 

90’s

Back Street Boys

 

00’s

Black Eyed Peas

 

10’s

Krezip

 

Maar er is niet alleen muziek uit de jaren tachtig en negentig. Er komen ook allerlei leuke nieuwe bandjes voorbij. En niet te vergeten: het nieuws. En niet alleen wat er nu allemaal in de wereld gebeurt; er zijn ook altijd goeie tips voor de bios of een concert. Ik ben er wel van!

                                                         

De maandagochtend begint altijd goed met Jan Willem Start Op en zijn Introrally. Een hilarisch spelletje waarin je de intro’s van muziek moet raden. Voor iedere intro krijg je steeds minder tijd. Natuurlijk zit ik dan op het puntje van mijn stoel en wil ik gewoon alles goed hebben. En mijn favoriete radioshow is Vinyl Friday. Wouter van der Goes draait dan toffe muziek op platen van vinyl. Dat klinkt heerlijk als je naar huis rijdt met het weekend voor de deur.

 

Dus als je weer eens een ritje in de auto voor de boeg hebt, probeer Radio 2! Het overzicht van alle frequenties van NPO Radio 2 vind je hier: 

 

Door: Irene Smit

Irene is redacteur bij Franska.nl. Met haar man, twee pubers en een teckel woont ze in Haarlem. Ze zou graag willen zingen als Ella Fitzgerald en koken als Nigella Lawson. Tot het zover is, blijft ze lekker schrijven over allerlei zaken die haar verbazen.

Afbeelding van Irene Smit