Will & Grace

zijn terug!

 
 

De Amerikaanse hitserie ‘Will & Grace’ maakt een doorstart! En starring is een wel heel bijzondere en populaire dame…

 

 

Wat moet het lekker zijn om na jaren vol plichtplegingen en politiek weer te kunnen doen waar je zin in hebt. En gewoon een rol aan te kunnen nemen in een nieuw seizoen van een populaire serie. Volgens ‘welingelichte kringen’ zal Michelle Obama dit najaar te zien zijn in de doorstart (na tien jaar) van tv-komedie ‘Will & Grace’. Uiteraard zal ze het van tevoren wel even heel goed overlegd hebben met Barack en de producers, want als voormalig first lady ga je jezelf natuurlijk niet voor gek zetten.

 

‘Will & Grace’ was tussen 1998 en 2006 een baanbrekende serie, door de hoofdrol voor de succesvolle homoseksuele advocaat Will (Eric McCormack), en zijn vriendschap met zijn neurotische beste vriendin (Debra Messing). Toen het Witte Huis zich onder Obama uitsprak voor het homohuwelijk, noemde vicepresident Joe Biden de serie dan ook. De Obama’s inmiddels een beetje kennende zal dit aspect vast ook meegespeeld hebben bij het accepteren van de rol.

 

Dat Michelle het goed doet ‘on screen’, ook als het niet om serieuze staatszaken gaat, bleek bijvoorbeeld al toen ze meedeed met het programma ‘Carpool Karaoke’, waarin ze zonder gêne Stevie Wonder zong, kijk hier nog maar even. Of toen ze danste in de show van Ellen Degeneres.

 

Dat er een nieuwe ‘Will & Grace’-reeks komt, heeft trouwens met een andere president te maken. Het plan ontstond toen de cast voor het eerst in al die tijd weer samenkwam om een filmpje te maken waarin Will & Grace zich vorig jaar uitspraken tegen Donald Trump. Dat werd een enorme hit op internet.

 

 

Journalist Caroline Griep doet iedere dag weer een poging tot opgeruimd leven. Daar schrijft ze over. En over alles wat er verder bij komt kijken om haar bestaan als zzp’er, emptynest-moeder, vrouw van 50+ en herstellend borstkankerpatiënt op de rails te houden.

Fotografie portret: Esmee Franken, visagie: Linda van Iperen, haarstylist: Mandy Huijs

Bron: ANP/AD