Proost met een zonnige cocktail

 

Deze wil je eventjes maken dit weekend. In de tuin. Bij de paasbrunch. Met het zonnetje.

 

Kregen we even deze heerlijk mousserende wijn binnen op de redactie. Met een zonnige cocktailtip. Moesten we natuurlijk even uitproberen en ja, deze drinken we de hele zomer lang, maar we beginnen alvast vandaag én morgen met de paasbrunch.
 
Dit heb je nodig
Crémango d’Alsace voor circa 5 personen

  • 375 ml Crémant d’Alsace (halve fles)
  • 120 ml water
  • 1 grote rijpe mango
  • 1 citroen
  • 100 gram suiker

 
Ter garnering

  • Peperkorrels
  • Een paar takjes munt
  • Citroenrasp

 

Zo maak je het

  1. Schil de mango’s en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes.
  2. Rasp de citroen en pers het sap.
  3. Doe het water in een pannetje en verwarm tot het bijna kookt.
  4. Voeg de suiker toe. Roer die erdoorheen tot het helemaal is opgelost.
  5. Verwarm de stukjes mango even mee en voeg een half theelepeltje citroensap toe.
  6. Pureer het geheel met een staafmixer of in de keukenmachine tot het goed gemalen is.
  7. Doe het in een diepvriesbakje en laat een paar uur invriezen.
  8. Schenk de (cocktail)glazen halfvol met Crémant d’Alsace.
  9. Schep in ieder glas een bolletje mango-ijs.
  10. Shake it baby!
  11. Schenk het ijsmengsel in het glas en decoreer met muntblaadjes, peperkorrels en citroenrasp.
  12. Santé :)

 

 

Door: Meagan Suares

Meagan woont in een studentenhuis in hartje Amsterdam met zes gillende huisgenoten. Studentenmaaltijden vindt ze maar niks, dus staat ze elke avond in de keuken voor iedereen te koken. Ze is dol op reizen, gezelligheid, lekker eten, drinken en ‘af en toe’ sporten.

Fotografie: Nikita Holst

Afbeelding van Meagan Suares