Ook onze prinsessen gaan op schoolkamp

 

Het nieuwe schooljaar is ook voor onze prinsessen begonnen. En wat doe je dan met je nieuwe klas? Dan ga je op kamp.

 

Dat heb je zelf vast ook gedaan toen je nog op school zat. Op de fiets met je slaapzak in een rolletje achterop. Samen met je klasgenoten naar dat jarenvijftig vakantiecomplex op de Veluwe. Met z’n zessen in een muffe slaapzaal met stapelbedden. Maar wat een lol had je.

 

Ik hoop dat onze prinsessen ook hartstikke veel plezier hebben daar op kamp. Alleen een beetje jammer van die beveiligers die natuurlijk ook mee moeten. Die meiden kunnen helaas geen stap zetten zonder. Zouden die ook op de fiets met hen meerijden? Met zo’n oortje in? Of zou die mannen achter hen aanrijden, zoals de ploegleider in de Tour de France? En dan met z’n allen ook in een stapelbed?

 

Willem Alexander en Maxima willen niet alles weten van wat hun dochters uitvreten. Want ze moeten naast prinses ook gewoon puber kunnen zijn. Maar ik vind zo’n beveiliger wel een dingetje hoor. Sta je daar op de bonte avond lekker met je vriendinnen te dansen met zo’n man naast je op de dansvloer.

 

En hoe kan je dan stiekem zoenen met de leukste jongen van de klas? Je moet dan maar hopen dat die beveiliger niet tegen je ouders uit de school klapt of, nog veel erger, tegen RTL Boulevard.

 

Nou zijn er ook dingen die je als ouder echt niet WIL weten. Van dat zoenen bijvoorbeeld, ieuw ieuw ieuw…no way dat mijn dochter dat doet!

Door: Irene Smit

Irene is redacteur bij Franska.nl. Met haar man, twee pubers en een teckel woont ze in Haarlem. Ze zou graag willen zingen als Ella Fitzgerald en koken als Nigella Lawson. Tot het zover is, blijft ze lekker schrijven over allerlei zaken die haar verbazen.

Afbeelding van Irene Smit