Prinses Charlotte gaat naar de kleuter­school

 

Ook kleine prinsesjes worden groter. De dochter van William en Kate gaat vandaag voor het eerst naar school. En dat is natuurlijk reuzespannend voor een grietje van vier.

 

Prinses Charlotte moet er nu ook aan geloven. Vanmorgen werd ze samen met prins George door haar paps en mams naar school gebracht. In haar gloedjenieuwe uniform van de prestigieuze Thomas’s Battersea school in London. 

 

Haar paps en mams gingen allebei mee om haar uit te zwaaien. Maar hoewel het prinsesje inmiddels wel wat gewend is qua media-aandacht, zie je op de foto’s dat ze toch een beetje zenuwachtig aan haar paardenstaartje friemelt en de hand van haar moeder stevig vasthoudt. Want al ben je honderd keer prinses, je eerste schooldag is toch hartstikke spannend. 

 

Juf een handje geven, je naam zeggen en dan hup je nieuwe klas in met allemaal andere vreemde kleutertjes. Gelukkig heeft ze haar grote broer George, voor wie de route naar school inmiddels dagelijkse kost is, die het een beetje voor kan doen. Volgens de mensen die er echt verstand van hebben krijgt Charlotte niet The Royal Treatment en is afgesproken dat ze door haar juffie en klasgenootjes gewoon bij haar voornaam wordt aangesproken. 

 

Ik weet nog dat ik mijn toen vierjarige dochter voor het eerst naar de kleuterschool bracht. Toen ik buiten bij het raam uitbundig naar haar zwaaide en mijn tranen weg stond te slikken zei ze stoïcijns: ga jij maar naar huis mama! En ze draaide zich om en liep zo de poppenhoek in. Niks geen ingewikkeld afscheid. Gewoon alleen maar ‘Doei mam!’ 

 

Ik ben benieuwd of mama Kate het lastig vond vanmorgen, dat afscheid. Want naast kroonprinses is ze ook gewoon moeder. Toch? 

 

 

Door: Irene Smit

Irene is redacteur bij Franska.nl. Met haar man, twee pubers en een teckel woont ze in Haarlem. Ze zou graag willen zingen als Ella Fitzgerald en koken als Nigella Lawson. Tot het zover is, blijft ze lekker schrijven over allerlei zaken die haar verbazen.

Afbeelding van Irene Smit