Prinses Alexia op Insta

Onze koning en koningin proberen hun dochters een zo normaal mogelijke jeugd te geven. Want die meiden zijn niet alleen prinses, ze zijn uiteraard ook gewoon puber.

 

En wat doen pubers? Die zitten natuurlijk ook op Instagram. Daar delen ze hun nieuwe sneakers, hoe hun haar zit en kattenfilmpjes. Denk ik. Ik weet het natuurlijk niet, want ik zit niet op Insta. En ik hoor al helemaal niet bij de volgers van de prinsessen. Want die accounts zijn natuurlijk bijzonder goed afgeschermd. Zou je denken.

 

Maar nu blijkt dat Alexia een volger heeft die via valse profielen en zonder haar toestemming persoonlijke foto’s die de prinses op Insta deelt doorplaatst.

 

Kijk, dat vind ik dus heel griezelig.  Als het om mijn dochter ging, hing ik in de gordijnen, hoor. Dan zou ik net zoals Alberto Stegeman niet meer loslaten tot ik die malloot gevonden had. Nu heb ik zo’n vermoeden dat moeder Máxima net zo boos is als ik en de BVD inmiddels al heeft ingeschakeld. Connecties natuurlijk, maar dat terzijde.

 

Waarschijnlijk hoopt deze grappenmaker met zijn nepaccount dat de privéfoto’s van de prinses door de media worden opgepikt om groots aan het publiek te presenteren. Nou, die laten dat wel uit hun hoofd, hoor. Want zij weten dondersgoed dat zij wel kunnen fluiten naar hun plek bij het persmoment met het koninklijke gezin, als ze de mediacode schenden.

Een grietje van veertien, laat zo’n meisje toch met rust. Puber zijn is al moeilijk genoeg. En helemaal als deze hele wereld steeds wat van je vindt. Deze dader, die telkens weer via een nieuw profiel foto’s van de prinses publiceert, is nog niet gepakt. Dus mocht jij wel op Insta ‘zitten’ en je ziet privéplaatjes van Alexia op je feed, dan is het misschien wel aardig om dat te rapporteren.

 

Ik denk dat de koning ook maar eens met Alberto Stegeman moet bellen. Die is een kei in het opsporen van virtuele mafkezen.

 

 

Door: Irene Smit

Irene is redacteur bij Franska.nl. Met haar man, twee pubers en een teckel woont ze in Haarlem. Ze zou graag willen zingen als Ella Fitzgerald en koken als Nigella Lawson. Tot het zover is, blijft ze lekker schrijven over allerlei zaken die haar verbazen.

Afbeelding van Irene Smit