‘Prins William hield coronabesmetting bewust voor zich’

Viel bij ons nog iedereen over het koningspaar heen omdat ze een vakantie naar Griekenland niet echt goed hadden gecommuniceerd, bij onze buren in Engeland maken ze het nog iets bonter.

 

 

Want dat reisje naar Griekenland was niet zo handig in verband met het coronavirus — misschien heb je deze besmettelijke ziekte de laatste maanden wel eens voorbij zien komen?

 

Het is heel besmettelijk en daarom wel zo handig dat je niemand ziet als je het onder de leden hebt. En in quarantaine gaat. Nou, dat laatste is wel goed gegaan, maar qua communicatie kunnen de Britse royals nog wel wat van ons leren. Het is namelijk uitgelekt dat prins William in april positief getest zou zijn, maar dat heeft hij bewust voor zich gehouden. Hij zou geen paniek hebben willen zaaien…

 

Zijn vader Charles testte in maart positief, maar mocht na een week in thuisisolatie alweer naar buiten. William zou het iets pittiger hebben gehad, het schijnt dat hij behoorlijk last kreeg van zijn borst en ademhalen.

 

“Er waren belangrijke dingen aan de hand en ik wilde niemand ongerust maken,” zou hij er zelf ook over gezegd hebben. Er zijn inderdaad belangrijke dingen aan de hand: het coronavirus, wat jij dus toen had. Ik snap wel dat je mensen niet onnodig ongerust wil maken, maar op zich lijkt me dit niet in de categorie ‘onnodig’ vallen, toch?

 

Gelukkig is William er weer bovenop. Zegt-ie tenminste…

Door: Wieke Veenboer

Wieke Veenboer woont in Amsterdam. Ze is een graag geziene gast in de Amsterdamse horeca en probeert af en toe zelf een keukenprinses te zijn. Ze houdt van reizen, verslindt boeken maar speelt ook Netflix uit.

Afbeelding van Wieke Veenboer