Prins George werd belachelijk gemaakt omdat hij op ballet zit

 

En daar heeft de wereld natuurlijk een mening over…

 

Irene schreef er laatst ook al over dat het zoontje van Nicolette Kluijver van dansen houdt, en daarom gepest werd op school. Kluijver kon dit gepest, begrijpelijk, totaal niet waarderen en opende het gesprek erover op sociale media. Daar kreeg ze alleen maar lieve en steunende reacties. Toch lijkt het erop dat nog steeds niet iedereen zo ruimdenkend is.
 
Lara Spencer besprak vorige week in haar show Good Morning America de schoolvakken van de zesjarige prins George. Toen ze vertelde dat hij op balletles zat en dat zijn vader zegt dat hij er dol op is, moest ze hard lachen. Daarna zei ze: ‘Nou, ik heb nieuws voor je prins William: we zullen zien hoelang dat zo blijft.’ Belachelijk, toch? Gelukkig sprong Amerika haar in de reden en kreeg ze veel kritiek. Het ging zelfs zo ver dat er gisteren een heus protest werd georganiseerd op Times Square door (voornamelijk mannelijke) dansers. Ze dansten en liepen rond met spandoeken met teksten als #metutu.
 
Ik snap niet dat we mensen niet gewoon kunnen laten doen waar ze gelukkig van worden. Als een man wil dansen, laat ‘m dansen. Als een moeder fulltime wil werken, laat haar dit doen. Als een oma geen oppas wil zijn voor de kleinkinderen, dan is dat haar keus. Leven en laten leven.
 
Benieuwd hoe het protest op Times Square eruitzag? Kijk maar even:

 

 

 

 

Door: Danique van Leeuwenstijn

Danique is coördinerend redacteur bij Franska.nl. Samen met haar Britse vriend woont ze in het hartje van Londen. Zelf is ze gek op reizen, gezelligheid, koken, goede wijn, en vintage treasures.

Afbeelding van Danique van Leeuwenstijn