Het mooiste plekje van Amsterdam

 

Je kan mij hier bijna elke week spotten.

 

Als freelancer werk ik niet alleen op de mooie en gezellige redactie van Franska.nl, maar eigenlijk door heel Amsterdam. Zo ben ik ook vaak te spotten bij gezellige koffietentjes, sfeervolle cafés of gewoon thuis op de bank met een zelfgemaakte cappuccino. Toch smaakt de koffie thuis niet zo lekker als de cappuccino die voor me gemaakt wordt als ik buiten de deur werk. En daarnaast is de verleiding thuis te groot om toch nog even dat wasje te draaien, of uren in de keuken te staan om de lekkerste lunch van de stad even in elkaar te flansen. Dus ben ik altijd op zoek naar de mooiste en meest inspirerende plekken om mijn laptop open te klappen. En nu heb ik me er toch eentje gevonden… Die moét ik gewoon met je delen. Want mooi dat ie is!

 

Ik heb het over de leestafel bij Café Americain. Tot een paar weken geleden was ik er nog nooit geweest. Dat is ook wel logisch, omdat ik nog niet zo heel lang in Amsterdam woon en Café Americain nu net na anderhalf jaar uit de renovatie is. En dat is te zien. Mijn hemel, wat is het daarbinnen mooi. Prachtige kunst hangt aan de muren, mooie belichtingen van stijlvolle lampen, comfortabele grote banken waar je heerlijk in wegzakt, en dat in het hartje van Amsterdam, bij het Leidseplein. Dus waar je ook vandaan komt, het is makkelijk te bereiken.

 

Vol bewondering plofte ik neer op deze mooie plek, klapte mijn laptop open en wilde mijn cappuccino bestellen… Maar toen werd me het concept van het ‘read and eat’-menu uitgelegd. Speciaal voor mensen als ik, die er komen om te werken, maar ook voor degenen die gewoon een dagje willen uittrekken om een boekje te lezen, is dit concept bedacht. Het menu is alleen te bestellen als je aan de leestafel zit. Voor €22,50 kun je onbeperkt koffie, thee en water bestellen. Daarnaast krijg je een heerlijke lunch met pompoensoep, een frisse salade en een sandwich. Nou, dit hoef je mij geen twee keer te vertellen. Natuurlijk wilde ik het ‘read and eat’-menu proberen. Nu ben ik verkocht en wil ik eigenlijk elke week. Niet alleen om te werken, maar ook om een boekje of magazine te lezen. Of naar een e-book te luisteren, want er liggen twee tablets op de tafel die je hiervoor kan gebruiken.

 

 

Het is zeker een aanrader om een keertje te proberen. Misschien zien we elkaar daar wel? Lijkt me gezellig.

 

 

Voor meer informatie over de leestafel en het ‘read and eat’-menu van Café Americain, kijk hier.  

Door: Danique van Leeuwenstijn

Danique is coördinerend redacteur bij Franska.nl. Samen met haar Britse vriend woont ze in het hartje van Londen. Zelf is ze gek op reizen, gezelligheid, koken, goede wijn, en vintage treasures.

Afbeelding van Danique van Leeuwenstijn