Moet ik de zorg voor mijn broer overnemen?

 

Gisteren kondigde Paul Haenen bij De Wereld Draait Door aan dat hij een nieuw initiatief begon: Troost TV. En dat ging meteen gisteravond in, op het tijdslot waar normaal gesproken de herhaling van DWDD wordt uitgezonden.

 

Want, zo vond Haenen, wat troost-tv kunnen we in deze coronatijden wel gebruiken. Nou, daar heeft ie zeker een punt. En wat moeten we ons dan voorstellen bij troost-tv? Nou, om dat te bespreken werd Linda de Mol per telefoon even de uitzending (zonder publiek natuurlijk) ingetrokken. Matthijs en Paul wilden namelijk een aflevering van het programma Love Letters uitzenden als allereerste Troost TV en vroegen daarvoor Linda’s toestemming – die ze maar wat graag gaf.

Gelukkig maar, want wat blijft Love Letters toch een heerlijk programma. Nostalgie ten top, en vaak zijn die oude programma’s ook niet te vinden op YouTube. Tot nu toe vind ik Troost TV een heel leuk initiatief. Volgens Matthijs komen ook oude afleveringen van Villa Felderhof langs (hij opperde die met Herman Brood en Majoor Bosshardt uit 1996).

Humberto Tan is de programmeur van Troost TV. Gisteren trapten ze af met 197.000 kijkers, wat ik niet bijzonder veel vind eigenlijk. Natuurlijk is het wel laat op de avond, maar je zou toch denken dat heel Nederland voor de buis zit… Of met een goed boek op de bank, natuurlijk.

Heel leuk trouwens, mocht je liefhebber zijn van Paul Haenen (ben ik absoluut): hij heeft zijn theatercollega’s opgeroepen om in het Betty Asfalt Theater in Amsterdam korte filmpjes op te nemen voor zijn YouTube-kanaal, Betty Asfalt TV. Ik ben benieuwd wie we daar voorbij zullen zien komen; Margreet Dolman zal er zeker bij zijn.

Door: Wieke Veenboer

Wieke Veenboer woont in Amsterdam. Ze is een graag geziene gast in de Amsterdamse horeca en probeert af en toe zelf een keukenprinses te zijn. Ze houdt van reizen, verslindt boeken maar speelt ook Netflix uit.

Afbeelding van Wieke Veenboer