Rare dingen die we denken en doen in tijden van corona

 

Het simultaan thuiswerken doet dingen met een mens.

 

Ik probeer videobellen normaal zoveel mogelijk te vermijden, maar ineens ben ik initiatiefnemer van dit fenomeen en word ik weggedrukt omdat collega’s nog niet gedoucht hebben. Omdat het nieuws al zwaar genoeg is wat luchtige dingen die we denken en doen in deze tijden.

 

1. Pleepapier kopen. Blijkbaar. Ik reken het even uit, dames en heren. Je gebruikt per persoon gemiddeld een halve rol wc-papier per week, laten we de proppers meerekenen, dan is het misschien een hele. Dan heb je dus maar 52 rollen op jaarbasis nodig, dus neem niet meer mee uit de supermarkt dan je gebruikt.

 

2. Vijf keer je handen wassen per ochtend terwijl je niemand gezien hebt, niet weggeweest bent en alleen aan jezelf gezeten hebt. En nu niet meteen vieze dingen denken.

 

3. Checken hoeveel belminuten je hebt, want ik heb nog nóóit zoveel gebeld in mijn leven. Zelfs vroeger niet en dat wil wat zeggen.

 

4. Duizend keer per dag het liveblog van NOS verversen, want misschien is er nog nieuws, terwijl je tegelijk ook nieuwsmoe begint te raken.

 

5. Rondjes lopen en je dan voornemen één blokje om te doen, maar eindigen met een verlenging (!), want anders kom je helemaal niet buiten. Een verlenging, jullie lezen het goed.

 

6. Zoeken naar de beste 7-minute workouts, want het is natuurlijk wel de bedoeling dat we nog een beetje fit blijven tussen het netflixen door. 

 

7. Foto’s sturen van mijn bloeiende magnolia in de voortuin, terwijl niemand dat een hol interesseert uiteraard en ik me er stiekem ook een 60-plusser door begin te voelen. Maar er gebeurt verder gewoon weinig in mijn leven.

 

8. De opties van Thuisbezorgd en Gault&Millau doornemen in plaats van neer te zijgen op een terras voorzie ik een weekend met eten uit een dark kitchen. Dat zijn zogenaamde restaurants zonder zitplaatsen. Wat ik dan weer heel interessant vind klinken.

 

9. Geen handen schudden. Geen knuffel geven. Afstand bewaren. Wáárom loopt die man zo dicht langs me bij de broodafdeling, nondedju? Ik ben blij dat mijn wederhelft straks thuis is en ik gewoon weer een beetje onschuldig aan iemand kan zitten.

 

10. Zou ik bloemen kunnen halen of is dat raar als er geen courgette meer in de schappen ligt?

 

11. Vandaag doe ik écht, écht, écht mascara op en kleding aan, al is het alleen maar omdat ik gevaar loop gefacetimed te worden.

 

12. De toespraak van MP Rutte is door 7 miljoen mensen bekeken. Wat zouden die andere 10 miljoen te doen hebben gehad? Ik had zelfs, uit naam van geschiedenis, verse baby’s in wipstoeltjes voor de tv geparkeerd.

 

13. En hoe de hel kan het dat er file staat op de Nederlandse snelwegen? Wat zou er in de buurt van de A2 bij Roosteren zo belangrijk kunnen zijn dat we de oproep om thuis te blijven negeren?

 

14. Naar mijn nieuwe buurvrouw zwaaien, want die is vanmorgen al negen keer langsgelopen. De laatste keer deed ik dus maar alsof ik verdiept was in mijn werk, terwijl ik haar heus wel zag.

 

15. Hmmm, die plinten moeten er toch maar eens een keertje op, net als dat kabelgootje.

 

16. Net wat langer douchen dan nodig, zonder je haar te wassen want je afspraken gaan niet door, en je afvragen hoe hoog de waterrekening op gaat lopen als dit nog drie weken gaat duren.

 

Goddank doen we niet alleen maar rare dingen, zo gaan er kaartjes door brievenbussen bij buren om hulp aan te bieden, bellen we geliefden vaker en klappen we voor mensen die zó hard werken in de zorg, want die verdienen een staande ovatie.

 

 

Door: Adeline Mans

Afbeelding van Adeline Mans