Politie zoekt in tuin Hannover naar Maddie McCann

 

 

Toen er een arrestatie werd gedaan in de zaak van het verdwenen meisje Madeleine McCann, geloofde ik eerst mijn ogen niet.

 

 

 

Dat er ooit nog een doorbraak zou komen in deze zaak, zag ik namelijk écht niet aankomen. Ik had verwacht dat ik op m’n zeventigste aan m’n kleinkinderen zou kunnen vertellen over het jonge meisje dat ooit verdween in Portugal. Iets wat jarenlang onze media overheerste.

 

Maar daar was dan ineens de arrestatie van Christian B. Hij zit momenteel nog vast voor drugshandel en heeft om vervroegde vrijlating gevraagd, aangezien hij bijna tweederde heeft uitgezeten.

 

In juni was er op de Duitse tv een uitzending over deze 43-jarige Duitser, die maar liefst 800 tips opleverde. En vandaag werd bekend gemaakt dat de Duitse politie tot en met morgen aan het zoeken is in een tuin in Hannover — waar deze Christan B. verbleef tot 2007. Of deze tips tot deze zoektocht hebben geleid werd niet verteld, maar die kans is redelijk groot…

 

Ook werd na deze uitzending duidelijk dat Christian B. een kioskje zou hebben in Hannover. Met jonge meisjes werd hij daar niet vaak gezien, al had hij wel een minderjarige vriendin uit Kosovo. Meteen al een heel raar verhaal; met dit meisje vertrok hij naar Portugal.

 

Mijn onderbuikgevoel zegt dat we héél dichtbij het vinden van Maddie McCann zijn. Zou het dan toch? Ik hoop het zo.

Door: Wieke Veenboer

Wieke Veenboer woont in Amsterdam. Ze is een graag geziene gast in de Amsterdamse horeca en probeert af en toe zelf een keukenprinses te zijn. Ze houdt van reizen, verslindt boeken maar speelt ook Netflix uit.

Afbeelding van Wieke Veenboer