Boer zoekt vrouw: en dit zijn de boeren

 

Gisteren was de tweede aflevering van alweer het elfde seizoen van het populaire programma ‘Boer zoekt vrouw’. Met maar liefst 1100 brieven ging Yvon Jaspers langs de tien vrijgezelle boeren, die met smart wachtten op de post van hun misschien wel toekomstige geliefden.

 

Ik vind het heerlijk, programma’s met een vleugje kneuterigheid. En met echte mensen. En ware liefde. Daar denken meer mensen zo over, want de brievenaflevering van gisteren had 2.884.000 kijkers.

 

Na Heel Holland Bakt kan ik me nu verkneukelen over Boer zoekt vrouw. En man;
de knappe boerin Annemiek kreeg maar liefst 633 brieven, meer dan de helft van het totaal aan liefdespost. Ik vraag me toch altijd af waarom zo’n leuke, vlotte, jonge vrouw als Annemiek niet ‘in het wild’ haar geliefde kan gaan zoeken in plaats van op tv, maar voor de kijker is ze dan wel weer een prettige aanvulling, tussen die stugge boeren. Annemiek is een beetje de Boer Tom (weet je nog, die knappe boer van vorig seizoen?) van dit jaar.

 

Goed, dan hebben we boer Geert. Geert is op zoek naar iemand met de wow-factor. Ik vind het dan weer ontzettend grappig dat hij dan gelijk een berg knutselwerkjes en surprises krijgt met daarop of daarin ‘wow’. Boer Geert is overigens net een kopie van Louis de Funès, weet je wel, die Franse komiek.

 

Dan hebben we boer Willem. Och, Willem. De goedheid spat van het scherm. Willem heeft echt de gunfactoor. Helaas voor ons (en misschien maar beter voor Willem) krijgt hij net niet genoeg brieven om op tv te komen en voor een logeerpartij met de dames. Maar er staan honderd meter verderop, in de plaatselijke kroeg, wel zes vrouwen op hem te wachten waar hij mee op date mag. Ah toe, ik wil weten hoe dit afloopt. Kan Willem niet een spin-off krijgen of toch voor deze ene keer mee in het programma? Ik Will’em!

 

Boer Frans is na een twintigjarig huwelijk met een vrouw net uit de kast en wil een nieuwe start maken. Frans krijgt net niet genoeg brieven om in het programma te blijven maar heeft wel gelijk zijn huiskamer vol mannen. Onaangekondigd. Als dat geen nieuwe start is.

 

Boer Geert Jan (niet te verwarren met boer Geert) is de buurman die je wil hebben. De goedlachse gangmaker. Boer GJ krijgt wel genoeg brieven en zien we volgende week weer terug, met de tien vrouwen die hij heeft uitgekozen.

 

Dan hebben we nog de neef van Raymond van Barneveld (nee grapje, maar ik dacht het wel heel even): boer Jan, en tot slot boer Bastiaan, die mag zich door 167 brieven spitten.

 

Gaan deze vier boeren en een boerin hun ware liefde vinden? Ik kan niet wachten op het antwoord. En alles wat er in de tussentijd gebeurt. Volgens mij gaat dit weer een heerlijk seizoen worden. Ik ga kijken, jij ook? 

 

Door: Philippine Dankelman

Philippine is freelance journalist. Voor Franska.nl schrijft ze over alles wat haar bezig houdt. Ze woont in Haarlem met haar man en hun drie kids. Ze is het liefst op het strand, dol op versgebakken appeltaart en houdt van de kleur wit.

Afbeelding van Philippine Dankelman