Peter Gillis biedt opvangplekken voor Oekraïense vluchtelingen, maar niemand wil ze hebben

 

De man die je natuurlijk kent van de reality-serie Massa is Kassa wil ook Oekraïense vluchtelingen helpen, maar hij wacht nog steeds op antwoord.

 

 

 

Vierduizend bedden heeft hij in de aanbieding en die kan hij morgen inzetten voor al die Oekraïense vluchtelingen die hier onderdak zoeken. Die lijken mij stukken fijner liggen dan de veldbedden die overal halsoverkop worden neergezet in allerlei hallen en tenten. Zeshonderd bedden staan op Prinsenmeer in de gemeente Asten, het vakantiepark dat nu leegstaat.

 

Maar ja, ook als je Peter Gillis heet krijg je te maken met de Nederlandse bureaucratie, al ben je honderd keer miljonair. De Brabantse ondernemer zegt dat hij niet alleen met de gemeentesecretaris van Asten al contact heeft gezocht over de bedden en de huisjes die hij meteen in kan zetten. Hij gaf ook het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) en het ministerie van Binnenlandse Zaken een seintje maar ook zij geven blijkbaar geen reactie.

 

Ik vraag me dan af hoe dat gaat op zo’n gemeentehuis of ministerie. Iemand krijgt Peter Gillis toch aan de lijn? Schrijft zo’n ambtenaar de boodschap dan op een briefje en vergeet die het door te geven? Is het soms te ingewikkeld om een beslissing te nemen? Want wie is er dan uiteindelijk binnen die instanties verantwoordelijk voor die plekken?

 

Maar bij het COA kennen ze de huisjes van Peter al. Zij zijn een paar jaar geleden al op zijn parken gaan kijken toen die andere vluchtelingencrisis gaande was en hij bedden aanbood. Maar het COA heeft aan het Brabants Dagblad in een reactie laten weten dat Peter zich moet melden bij de Veiligheidsregio. En die zeggen weer dat ze nog aan het inventariseren zijn wat de mogelijke plekken zijn waar de Oekraïense vluchtelingen kunnen worden opgevangen. Van het kastje naar de muur dus.

 

Schiet mij maar lek… Ze worden door Peter op een presenteerblaadje aangeboden. Kijk dan, ze liggen hier voor je neus: 4000 bedden schoon aan de haak en morgen al in te zetten. Ik zou zeggen: bel Peter even terug en regel het gewoon!

 

Beeld credits: Talpa.  Bron: Brabants Dagblad

 

 

 

Door: Irene Smit

Irene is redacteur bij Franska.nl. Met haar man, twee pubers en een teckel woont ze in Haarlem. Ze zou graag willen zingen als Ella Fitzgerald en koken als Nigella Lawson. Tot het zover is, blijft ze lekker schrijven over allerlei zaken die haar verbazen.

Afbeelding van Irene Smit